Sämst!

Jag är verkligen sämst på att blogga!
Men vafasiken finns det att skriva om?

Det är som vanligt med vovve.
Lika knäpp, envis och underbar som vanligt.
Det enda som är nytt på den fronten är att vi nu också börjat ge henne hemmagjort blodkorv-godis. Även det utan problem.

Imorgon är det återigen dags för hunddejt i Olofström och det gillar vi skarpt!
Ska bli så kul att träffa hussar och mattar och få se hundarna springa av sig som tokstollar och leka som galningar samtidigt som vi får oss ett gott skratt.
Tanken är att jag ska ta kameran med mig. Det skulle jag gjort sist, men det är inte lätt att komma ihåg allt när man har huvudet i röven.
Så om jag lyckas komma ihåg den och det inte blir skit-väder imorgon kan jag förhoppningsvis slänga in lite bilder från morgondagen :)

Sen sist

Inte sådär jättemycket som har hänt på vovve-fronten sen sist, men lite ändring har det blivit här. Bara positivt :)

Vi har börjat ge Theia hemmagjort levergodis igen och har snart hållt på i en vecka. Det är lika populärt som vanligt och som vi visste har hon inte fått en enda plita på magen :) Och så beter hon sig sååå mycket bättre nu när hon får lite gott :)
På promenaderna har hon blivit mycket bättre. Hon lyssnar, drar inte alls lika mycket och HON söker kontakt! Möte med andra hundar har också blivit bättre. Inte bra ännu, men mycket bättre.
När hon är lös har hon också blivit bättre. Innan kom hon 1 av 10 gånger. Nu kommer hon 8 av 10 gånger när man kallar på henne. Lyckades även bryta henne från ett spår hon for iväg på. FRAMSTEG!
Så ni må tro att det har underlättat så mycket genom att vi började "fuska" och ge henne lever igen.

Jag har även börjat använda klickern lite smått nu sen vi började ge gottis igen.
Inga större användningar ännu utan mer bara klicka in den. :)
Tänkte köra det någon dag till sen gå vidare i träningen. Nu ska vi ta det lugnt och inte stressa utan träna in det riktigt från början ;) Sakta, men säkert.

Ja just det ja, för ca 1½ vecka sen var vi på "playdate" på hundrastgården i Olofström.
5 galna hundar, 6 st en liten stund, som for runt som raketer. Så himla mysigt! :) Och det roliga är att alla hade Amstaff i sig. Vissa rena, vissa blandisar. :)
Så sjukt mysigt att se dem fara runt :) Underbara små varelser!
Planerat att göra om detta inom kort och försöka samla ihop ännu mer voffsingar och kanske även ta en fika-korg med sig och stanna lite längre än sist :)


Theia med en av kompisarna, finaste Nikita :)

Återbesök i Växjö..

Igår var det dags för ännu ett besök i Växjö.
Denna gången återbesök hos hudspecialisten för uppföljning om hur det har gått med vovve-liten.
Rätt meningslös resa. Det enda hon gjorde var att kolla på Theia, konstatera att hon såg jättefin ut och sedan säga att vi fortsätter på samma sätt som vi gjort i sex veckor i ytterligare en månad. WTF!?
Det tycker jag vi lika gärna kunde ta på telefon...
Så enligt henne ska vi fortsätta på precis samma vis med enbart hundmaten och tuggbenen.
Vet ni vad matten och hussen säger om det? Heeell no!
Detta är så löjligt. Så överdrivet. Okej om hon hade mått dåligt av plitorna, behövt akutvård eller fått klåda. Men hon har absolut inga besvär av plitorna och jag fattar då verkligen inte varför vi ska vänta ytterligare en månad på att få börja testa. I alla fall testa något. Hon har inga plitor och är jättefin på magen och tassarna. Vi fick ju ge henne tuggben efter 3-4 veckor. ?
Jag menar, och vi vet att hon tål levergodiset jag brukar göra då hon fick alla plitorna lååångt innan jag ens började göra det, så varför skulle vi inte kunna börja med det.? Så japp, vi kommer fuska och ge henne levergodis.

Och jag kan erkänna att vi har fuskat lite innan med enstaka frollic-bit, lite kaksmet och en hundgodis-bit vid en skogsrunda. Och detta utan problem.
Men när vi sätter igång med levern håller vi, eller jag, hårt på att det är det enda hon får tills vi pratat med hudspecialisten igen.

På vägen hem svängde vi inom djuraffären i Tingsryd så jag kunde införskaffa mig en ny bok och ska nu försöka få lite ordning på vovve. Vi får se hur det går :PSpännande! :) Önska oss lycka till ;)

Galen skogsrunda!

Eftermiddagen tillbringades till skogs med Babbe och vovven Bob.
Fullt ös på vovvarna som for runt som galningar och mattarna (? haha) fick sig många skratt och pratade som aldrig förr :)
När vi närmade oss slutet av rundan villade vi bort oss lite. Eller ja, vi visste var vi var men inte riktigt hur vi skulle komma ut från skogen till cykelbanan :P Det slutade med att vi befann oss vid det äckligaste träsk-sjö-liknande ställe jag någonsin sett, som blockade cykelvägen som väntade på oss ca 100 meter bort. Och lukten ska vi inte bara prata om! Fy för fan!
Fötterna sjönk ner så skorna blev mer eller mindre träsk-bruna och vi skrattade så vi höll på att dö. Skulle försöka hoppa över den smalaste delen vilket slutade med att jag klängde mig fast vid ett träd för att inte sjunka ner, Babbe skrattade så hon höll på att dö och Theia for ner i träsk-geggan och höll knappt på att komma upp. Mitt i allt detta far Bob ner i sörjan också samtidigt som Babbe på något vänster lyckas spela in ett filmklipp av detta.
Ja jisses, ni kan ju bara tänka er!
Och tro det eller ej, men vi kom över till cykelvägen efter lite skogssnirklande och hopp över gyttja.
Film-bevis finns på Facebook. 

När jag och vovve-liten kommer innanför dörren möts vi av gubben som stirrar på oss (kan tillägga att den brun/vita hunden var grå-svart-brun och mina skor var svarta och byxorna gyttje-bruna och vi luktade as) och utbryter "Vad har ni gjort egentligen"
Hunden åkte in i duschen och fick världens skrubbning med både klorhexidinschampo och hundschampo, koppel och halsband tvättades, kläderna slängdes i tvättmaskinen, skorna åkte i mammas maskin och tillslut kunde även jag skrubba av mig i duschen...

Som sagt, jag skrattade så jag höll på att DÖ och detta var nog utan tvekan den roligaste skogsrundan ever!


RSS 2.0