Vanlig ordning..

Ja, livet rullar på som vanligt.
Theia är lika galen som alltid, på gott och ont :)Väldigt dåligt med uppdatering på senaste och så kommer det nog förbli tills vi har varit i Växjö nästa vecka. Då kommer uppdatering om läget :) Känns mest som om det är vad bloggen går ut på. Att skriva om Theia, veterinärbesök, allergiutredning osv :P

Funderar på om jag ska lägga ner totalt.
Men ibland är det faktiskt bra att kunna gå tillbaka och se vad som har hänt, när det hände osv.
Men det kan man faktiskt skriva någon annanstans.

Vad sägs?
Lägga ner? Fortsätta?
...


Kromosomfel?

I knappt en vecka har Theia haft sina vanliga tuggben och har inga problem med att sysselsätta sig längre. Och inte fått ett enda utslag på magen. Pjuh! Eller jo, en dag förra veckan då hon var ute och gick gnodde hon sig i marken och fick sedan hela magen full på kvällen.. De gick över efter ca 2 dagar, och under tiden hade hon tuggbenen som vanligt, och nu är hon hur fin som helst igen. Så tuggbenen är det inte.
Så, som jag sagt från början, kan jag ge mig fan på att det är något ute. Och då har hela den här eliminationsdieten varit total meningslös. Jag menar, det finns liksom annat ute än pollen och kvalster som hon kan vara allergisk mot.
Får ta ett riktigt snack med dem i Växjö när vi ska dit den 3:e November.

Problemet i kopplet har lugnat ner sig lite. Hon biter och hänger inte i kopplet lite mycket som innan. Det händer fortfarande, men inte alls lika ofta. Och de gångerna det händer är det i 9 av 10 fall för att hon blir så jäkla uppspelt.
Drar gör hon fortfarande som en jäkla dåre...
Så i 1½ vecka har jag tränat stenhårt på det på alla promenaderna (tre gånger om dagen).
Så fort hon drar minsta lilla tvärstannar jag och hon ska sätta/ställa sig till vänster om mig, lugna ner sig och invänta signal på att "nu går vi".
När det tar tvärstopp vet hon vad som gäller och hon gör det. Men tror ni dragandet av minskat? Nej, inte mycket. Knappt någon märkbar skillnad...

Jag börjar allvarligt fundera på om denna hunden har något kromosomfel, har dragit så mycket så hon fått syrebrist i hjärnan eller om hon bara helt enkelt är allmänt dum i huvudet...
Grejen är att innan har det varit jätteenkelt att lära henne allt vi gett oss in på. Inklusive att gå vettigt på promenderna, vilket hon verkar ha totalt glömt bort att hon någonsin har kunnat...

Hon har även slutat att lyssna när hon är lös i skogen, vilket hon nästan alltid har gjort innan.
Rätt som det är får hon för sig att springa iväg från en. Och nu menar inte jag några hundra meter, utan hon springer verkligen iväg och är borta flera minuter.
Sist hon gjorde detta var vi till och med ute med en annan hund som var lös. Ändå stack hon iväg. Detta har hon definitivt aldrig gjort innan då det är någon annan hund med eftersom hon ansett att det varit det bästa som finns...

Och ett annat "jätteroligt" problem vi har på promenaderna är att hon blir totalt utflippad när vi möter andra hundar. Ibland skiter hon i vilket, men i 99% av fallen är hon totalt omöjlig. Hon drar mot dem som satan och blir så totalfokuserad att det går inte att få ordning på henne förrän de mötande hundarna gått förbi och kommit bort en bit..
Ganska pinsamt som ni kanske förstår?

Som jag sagt innan, åter och åter igen, så underlättar det ju verkligen inte av att inte få ge något godis alls.. Suck..

Som ni hör så är det ingen dans på rosor för tillfället. Och det underlättar verkligen inte att min andra hälft är borta flera dygn varje vecka tack vare det nya jobbet...
Nej, jag börjar bli jävligt less på detta...
Energin, tålamodet och lusten börjar sjunga på sista refrängen...

En liten uppdatering

Insåg nyss hur länge sen det är det hände något här. Så det kanske är dags för en liten uppdatering angående Theia.

Förra veckan bytte vi ju till ett annat allergifoder.
Än så länge funkar det verkligen superbra!
Alla (!) plitorna på magen är som borttrollade och hon äter som aldrig förr! Hon fullkomligt älskar det!
Och bara det är ett väldigt stort plus då hon alltid varit lite sisådär med att äta sitt torrfoder. Det brukar vara populärt i några dagar sen slutar hon att äta.
Men inte med detta inte. Hon glufsar i sig så glatt :) Och den dagliga "kvoten" får hon i sig i stort sett varje dag. Ibland får hon även lite extra ;)

Lite problem har det ju självklart varit.
Främst med att hon inte lyssnar för fem öre på vad man säger och är helt omöjlig i kopplet (drar som en illtotting) vilket hon även gärna biter, hänger i och har dragkamp med. Har svårt att sysselsätta sig hemma och biter sönder leksak efter leksak.
Detta tror jag beror väldigt mycket på att vi inte får ge henne något godis när vi är ute (mat är hennes akilleshäl) och att hon inte har haft några tuggben som hon alltid har haft sen hon var liten. När hon har haft tråkigt eller känner sig tuggig har hon alltid tagit dem och legat och gnagt och härjat med.

Igår ringde jag till Växjö för att prata med vår fantastiska hudspecialist.
Jag förklarade läget om hennes beteende och hur otroligt fin hon har blivit på magen och frågade henne om jag inte åtminstonde kunde få ge henne tuggben.
Lite tveksam var hon först, men efter lite samtal kom vi överens om att jag får ge henne råhudsben som endast har en proteinkälla och inga andra tillsatser eller smakämnen.
Fantastiskt!
Så idag har jag köpt tuggben av råhud. Samma tuggben som hon alltid har haft sen hon var två skitar hög.
Ni kan ju gissa om hon blev glad? :) Men matte blev nog snäppet gladare över att äntligen få ge lill-stumpan någonting :')


Håll nu alla era tummar och tår på att hon inte reagerar på tuggbenet!

Ja, annars var det nog inget nytt på den fronten.
Dagarna rullar på som vanligt med promenader, lite träning, massa bus och olika hittepå.
Träningen går ju som sagt inte sådär jättebra då hon inte blir tillräckligt motiverad att jobba utan att få lön för mödan, nämligen godis.
Men vi kämpar på, försöker hålla hoppet uppe och göra så gott det går.

Yes, yes, yes!

Kom hem från Växjö för drygt en halvtimme sen.
Såret i ögat är helt läkt så vi slipper mer ögondroppar. Härligt! :)
Och vi slapp ge henne något lugnande innan ögon-undersökningen. Ännu mer härligt!
Veterinären var verkligen superduktig och jag är jätteglad att vi fick henne :) Och hoppas självklart att vi får henne i framtiden också :)

Theias foder är även bytt så nu har vi ett annat allergifoder med oss. Än så länge är det superpopulärt! Så vi håller tummarna att det håller i sig.
Om 4 veckor ska vi på återbesök och träffa hudspecialisten. Håller alla tummar och tår att vi får börja testa lite grejer då och förhoppningsvis komma fram till vad hon är överkänslig/allergisk mot..
Bara att kunna ge henne tuggben hemma och levergodis/kokt kyckling på promenaderna är guld värt! Så det längtar vi nog alla efter :)

Lathund blir packåsna

Nu är det dags att lill-hunden får göra lite nytta på promenaderna.
Idag har jag varit iväg och köpt en hund-ryggsäck på Mankis i Asarum. Skulle blivit en klövjeväska men det fanns inte och denna var billigare :) Och säkert minst lika bra!Inte sådär jättepoppis att ha på sig inomhus. Haha. Dumma hund :P
Men jag hoppas att det går bättre ute :)
Dags att få hundskrället att jobba lite och bygga lite extra muskler :)

Och ja, hon är grön i ögat pga utvidgad pupill från ögondropparna. Hon ser inte klok ut! Hahaha!
Apropå dropparna... Vilket ståhej vi har haft, som jag har skrivit om innan.
Det går lite bättre nu, till och från. Vi har lagt ner brottningsmatcherna och "lugnande" tabletter. Ibland går det att smyga in en droppe och ibland går det med hjälp av bus med en liten pet-flaska.
Hon ska ju som sagt ha 6 + 1. Har vi tur lyckas vi få i 4 + 1...
Imorgon är det dags för återbesök i Växjö och jag håller tummar och tår (och det hoppas jag att ni också gör) på att såret i ögat är läkt och att vi slipper fler ögondroppar..
Uppdatering kommer självklart imorgon. Eller på Onsdag :P

Det var inte såhär det var planerat...

Igår kväll bestämde jag och gubben att vi skulle tillbringa dagen på Öland och även ta en sväng inom Kalmar.
Imorse hoppade jag upp och började greja och fixa. Rätt som det är börjar helvetet. Maginfluensa (?) !!!!
Magen hade slagit bakut, jag mådde fruktansvärt illa och tillslut gick jag och la mig igen. Låg inte länge förrän det var dags att kyssa toastolen. FRUKTANSVÄRT! Detta är första gången på 9 år (!!) som jag har spytt och jag hade faktiskt glömt hur överjävligt det är. Självklart börjar jag böla som ett litet barn. Dels för att jag var sjuk och dels för att vi helt enkelt fick ställa in våra Ölands-planer.

Det är ju så jävla typiskt vår otur.
Vi har sagt i ca 3 år att vi ska åka över till Öland när det är Skördefest, men det har alltid kommit något i vägen. Men i år klaffade ju allt så bra och sen skiter det sig samma dag. Bokstavligt talat..
Jag är så trött på detta.
Och som en vän skrev på FB : Har ni någon förbannelse över er?
Japp, jag tror banne mig det..

Så istället för att köra runt och mysa på Öland, strosa runt på Baronen och Lagerhaus i Kalmar har jag legat hemma på soffan och varit superdålig.
Sovit, snurrat, gnällt, bölat och sovit lite till.
Vilken tur att jag har världens bästa sambo som har tagit hand om vovven, kört till Apoteket åt mig och pysslat om mig. Alla skulle ha en egen Viktor :)

För en liten stund körde jag ner till City för att köpa lite yoggi, cola och glass. Kände att jag verkligen behövde ut och få lite luft.
Men nu börjar jag undra om det inte var en dålig idé att både ge mig ut och dessutom äta..

Uscha. Ni förstår att det är sjukt synd om mig idag va?
Och jag har haft många nära-döden-upplevelser idag ska ni veta..

Nu ska jag bädda ner mig i soffan, ta en illamående-tablett och sutta på lite isbitar. Eller nåt.
Jag ska i alla fall tycka synd om mig själv...

RSS 2.0