640

Nu är jag nyss hemkommen från tandhygienisten.
Ett besök på 30 minuter med röntgen, puts och flourskölj kostar alltså 620 spänn. SEXHUNDRATJUGO SVENSKA KRONOR!!! Är det vettigt?

Åsk-promenad

Nu är jag och Theia precis hemkomna efter en promenad med lite åska i bakgrunden.
I vanliga fall är jag jävligt rädd för åskan. Men när den är långt ifrån så har jag faktiskt lärt mig att tycka det är lite mysigt :)
Det har nog blivit ett måste på något vis. Om jag går och är skiträdd känner Theia det på sig och då blir hon också rädd för åskan. Och det vill jag verkligen inte. Så jag har nog mer eller mindre blivit tvungen att lära mig att inte vara så rädd :)

För ett bra tag sen köpte vi en halti eftersom Theia började dra så jäkla mycket. Efter ett tag slutade hon med det, men nu har hon återigen börjat med sitt dragande på promenaderna.
Min redan onda rygg samt axlarna klarar inte av dessa ryck, då hon blivit mycket starkare nu, så nu har jag återigen invigt haltin i hennes liv. Och hon tycker verkligen inte om den. Än.
Idag hade jag dock inte kopplet i haltin utan i halsbandet, just för att riktigt vänja henne vid att ha haltin på sig innan jag kopplar den.
Och jag märkte faktiskt skillnad bara haltin kom på. Hon drog inte alls lika mycket som hon brukar så bara att ha haltin på minskar dragandet väldigt mycket.

Theia har gosat ner sig i sin fåtölj och jag ska nog slänga mig lite på soffan innan det är dags för ett besök hos tandhygienisten. :(

Kääälmar

Igår startade dagen tidigt. Klockan ringde strax efter sju och klockan nio packade vi in oss i bilen. Jag, mamms och Viktor. Theis lämnade vi i Asarum och jag tackar så mycket för att hon fick vara där :)
Sen var det bara att styra mot Kalmar. En hel dag med shopping stod på schemat.
Blev inga större inköp. Ett par jeans ( 99 spänn!!! :D ), ett linne och en kofta, lite plock och pill samt lite nödvändigheter från Ikea.
En heldag med massa skratt och galenskaper. Det här behövdes för att ljusa upp tillvaron lite extra :)
Tack för en kanontrevlig dag! :)

Då var det dags igen...

Nu är det sommarjobbet slut och jag är återigen arbetslös. Yääy....
Får se till att få tummarna ur bakdelen och uppdatera mitt cv, kopiera betyg och intyg och ge mig ner till arbetsförmedlingen... Suck...
Helgen på jobbet gick iaf kanonbra! Och det var så sjukt lugnt! Men hellre avsluta med lugna nätter än totalt kaos :)

Idag är jag segare än segast..
Har precis varit ute på promenix med Theia. Och idag har hon inte varit rolig för fem öre.. Springer runt benen, hänger i kopplet, drar som en toking, bleb helstimmig så fort vi mötte en annan hund, satte sig för att gå-vägra osv. osv.. Jag ångrar att jag inte tog haltin med mig idag..
Men nu är vi äntligen hemma och det är förbannat skönt!

Idag är det så mycket jag borde göra..
Städa, tvätta, diska.. Men jag har verkligen ingen ork till något av det..
Återigen är det som om all energin är puts väck.
Inte fasiken blir man piggare på livet av att ha 80 kronor på kontot och det är inte löning förrän torsdag.. Jävla mög.

Ja just det! Igår ringde de från Växjö. Provsvaren från England hade kommit och det visade ingen Demodex. Vilken lättnad! Så högst troligast är att hon har någon form av allergi.. Inte så jävla kul det heller, men bra mycket bättre än Demodex..
Massa papper från Växjö är skickade. Om utredning, behandlingar osv osv.
En liten käftsmäll är att hon kan komma att behöva livslång behandling av kortison. =/
Men men. Vi får se vad det står i papperna, vad vidare utredning kostar, olika behandlingsmetoder, foder mm. Sen får vi la ta beslut vad vi ska göra.

Nu är jag sjukt sugen på att dra till Preem och köpa mig en kall cola, slänga mig på soffan och titta på It's me or the dog.
Ja, så får det bli. Men sånt måste man förtjäna och för att vara värd det går jag bort och bokar tvätt-tid. 

Reeegn!

Åh, detta regnet kunde inte kommit mer lägligt.
Idag har varit en sovdag då jag ska jobba inatt. Då är det underbart när det regnar så jag kan få sova till ett-tiden. Hade solen varit framme kan jag garantera att Theia hade flugit på mig vid 10-tiden för att vilja gå ut och busa. Men ibland ska man tydligen ha lite tur med vädret :)

Nu är det iallafall snart dags för lite frukost. Sen får vi nog bege oss ut på en promenix, lill-vovve och jag. Frågan är vart man kan gå utan att möta på en sjujävla massa paddor.. Får nog bli en runda genom bostadsområden häromkring istället för skogen.

Dagen blir nog inte alltför händelserik. Hämta gubben, handla och fixa lite mat sen får det nog bli en lur på soffan framåt kvällen så jag orkar vara vaken hela natten.
Sista jobbhelgen drar igång ikväll och på måndag morgon är man återigen arbetslös.
Så. Jävla. Kul...
Detta betyder att jag återigen ska behöva beblanda mig med miffona nere på arbetsförmedlingen. Suck.
Nej, inga negativa tankar idag när jag väl är lite positiv.

Lite frukost och promenad var det ja.
TjoHej!

Skogsbus och träsktroll

Theia och jag är nästan precis hemkomna efter en galen skogspromenad med Babbe och Bob.
Det var alldeles för länge sen sist så det var skönt att träffa en gammal vän och bara prata massa trams medan hundarna fick busa av sig rejält!
Vattentokiga verkar de vara båda två. Massa små och stora lerpölar samt ett ställe där det var vattenfyllt till ryggen på Theia. Behöver jag säg att hon var dunderskitig när vi väl kom hem? Haha!
Så vi tackar båda för en supermysig och galen skogstur :)

Vovve-liten har precis fått sig en omgång med vattenslangen ;) Som sagt, skitig var bara förnamnet.
Men vad gör den lille jävlen så fort jag torkat av henne och satt mig här? Jo, hon gnider runt i gräset och bestämmer sig sen för att gräva världens hål i gräsmattan och böka runt där. Suck!
Denna jäkla hunden vet verkligen hur hon ska ta slut på mattes tålamod fortare än kvickt!
Så nu ska jag blanda ihop någon häxblandning av ättika, citron och diverse starka kryddor att ösa ut på "gräv-platsen" sen får vi se om det fortfarande är lika roligt...


Done and done!

Såja. Hemma efter drygt en timme i frisörstolen.
Alltid lika nervöst men det blev förbaskat bra det här!
Väldigt ovanligt att inte ha lååååångt hår men detta kan jag definitivt vänja mig vid :)

  

Ett sort tack till Stephy på Stil.nu

Klippklipp!

Om lite mindre än 1½ timme sitter jag i frisörstolen och är nervös.
Äntligen är det dags att få lite ordning på rugget.
Långt, eländigt och slitet ska bli mindre långt, mindre eländigt och absolut inte slitet :P

   

Händelselöst.

Ja, helgen har varit någon av de segaste på länge.
Det är inte många knop som gjorts här inte. Mest nödvändigheter så som städ, disk, mat och hund. Sånt som måste göras när man som minst vill. Haha.

Vi har i alla fall invigt cykel-turer i Theias liv.
I Fredags bestämde vi oss för att det var dags för premiärturen. Och för att vara första gången gick det förvånansvärt bra! Hon drog lite i sidleds och sprang framför däcket och på cyklen några gånger innan hon fattade galoppen om att det är jämte man ska springa. Sen gick det framåt i full fart!
Igår bestämde vi oss för att skippa promenaden och ta en cykeltur istället och det gick kanonbra även då. Hon fullkomligt älskar det! Så detta gör vi definitivt fler gånger! :)

Vi har länge pratat om att gräva upp en av rabatterna här och fylla upp med sten och sätta blommor i lite krukor istället så vi slipper detta eviga lukandes, alla jävla sniglar och Theias förbannades grävande.
Igår fick vi äntligen tummarna ur bakdelen och satte igång. Krukor inhandlades, lite singel och sån där ogräsduk hämtades hos svärföräldrarna sen var det bara att börja gräva. Vi höll på i lite mer än 2 timmar och vi körde nog 7-8 fulla skottkärror med blommor, jord, rötter och elände som slängdes.
Duken ligger på plats och lite av stenarna. Resten av stenarna får vi hämta lite pö om pö då det väger bly! Pjuh! Sen är det bara lite svarta och vita singel-stenar som ska inhandlas på Jem&Fix, 1-2 blommor till krukorna och plantera dem sen är det klart! Det värsta är ju gjort, alltså grävandet :P

Vovve-liten och jag har precis kommit hem från promenixen. Ingen av oss var speciellt pepp på det idag, men som vanligt var Theia värst. Vi kom knappt till Prästslätten innan hon bestämmer sig att sätta sig ner och totalvägra att gå. Hon är alltid lika rolig... Men idag var matte mest envis och fick, efter måååånga om och men, hunden på benen igen och vi kom runt hela rundan hyfsat smärtfritt :P


Om man däremot närmar sig Lingonbacken,
då jävlar i'att är det fart på alla fyra benen ;)


Hitta gnistan?

Hur gör man när all energin är som bortblåst?
Jag behöver energi, lust, vilja.
Jag behöver hitta gnistan till allt...


Utvilad!

Igår blev det inte mycket sömn.. 2½ timme efter 10 timmars nattjobb. Behöver jag nämna att ögonen gjorde ont och huvudet snurrade?
Så istället för att sitta här och vara seg som tuggummi slängde jag in vovve-liten i bilen, hämtade Ozzy i Stenhagen och körde upp till mina underbaringar i Svängsta :)
Där bjöds på massa fika, prat och skratt med Hanna/Linda, mys och bus med Leo :)
Tack för en superhärlig eftermiddag!

Kvällen blev segare än segast.
Lat-mat och mys på soffan med min käraste.
Det enda nyttiga vi gjorde på hela kvällen var långpromenixen med Theis. Och nästan direkt när vi kom hem hoppade vi i säng och somnade som klubbade grisar. I alla fall hunden och jag ;)

Idag däremot känner jag mig otroligt utvilad.
Har sovit ca 11 timmar inatt. Haha! Men jag kan säg att det behövdes!
Nu är det snart dags för lite frukost, slänga på ett ansikte, ut med Theia sen sticker jag upp och fikar med Sofie. Det var alldeles för länge sen sist så det ska bli skönt att låta truten gå lite :P Haha!

Mer sömn, tack!

Inatt är det jobb som gäller! Hade planerat att sova tills nu iaf, men nej. Min vovve liten tyckte matte skulle hoppa upp strax innan elva. Inte mycket att be för.
Ögonen är redan lite grusiga och för att ha en chans att hålla mig vaken hela natten ska jag sova minst 2 timmar till nu i eftermiddag.

Theia och jag har precis kommit hem från vår 1-timmes promenad. En liten avspolning med vattenslangen väntar sen hoppas jag hon håller sig lugn några timmar så jag får lite sömn :P
Kvavt som attans är det ute så promenaden blev minst sagt svettig. Isch! Blir inte direkt bättre av att denna envisa förkylningen fortfarande vägrar släppa greppet om mig.
I 1 vecka har det hållt i sig nu och nu orkar jag varken hosta eller snora mer.

Gubben jobbar numera dagtid på sitt nya jobb.
Första dagen han är iväg idag och jag är så spänd på att höra något av honom och få reda på hur det har gått idag. Och framför allt hur det är med honom med tanke på att han också varit sjuk några dagar nu och inte heller är helt frisk än.
Men om lite mer än 3 timmar är han hemma och jag lääängtar!

Ja, nej. Det var väl inte så mycket mer just nu.
Hunden ska som sagt få sig en avspolning med slangen och jag ska slänga mig i duschen.
Sen vill jag sova!

Sjuk och seg-vecka!

Ja, jag blev ju som sagt sjuk i Måndags och det har sen hållt i sig hela veckan.
Fick sjuka mig från jobbet både Tisdag och Onsdag. Trist och det tog verkligen emot.. Men vad gör man?
Gubben min har jag smittat ner och han har legat dålig halva veckan också. Stackarn..
Men imorgon är det ny vecka och nya tag. Trots att vi inte är helt friska någon av oss så blir det jobb för oss båda. Så ikväll får det vara färdig-snorat och slut-hostat :P

Som ni förstår har det inte blivit mycket action här i veckan då vi båda varit dåliga.
Men lite har vi trotsat våra förkylningar och b.la varit vid havet ett par timmar och haft trevlig middag ute på &Vin.
Lille Theia har tyvärr blivit lite åtsidosatt när ingen har haft någon energi. Dagliga promenader, lite bus och pyttelite träning. Men nästa vecka ska energin vara tillbaka och då ska vi härja massor!

Igår däremot var det ju så fint väder så jag vägrade sitta här och uggla. Och istället för att bege mig ut på en svettig promenad slängde jag gubben i säng, hunden i bilen och åkte upp till Tallen och badade :)
Underbart! Bara jag och min lille dog, så vi hade hela stället för oss själva :)
Eller ja, mamma och Micke kom en runda efter någon timme så vi fick lite sällskap :)
Vi hade hur mysigt som helst, vatten var dövarmt och Theia simmade runt som en tosing och var helnöjd över att få simma, gräva, jaga fjärilar och pinnar. Älskade vovve!






Växjö tripp #2

Ja, igår var vi återigen på Växjö Djursjukhus med Theia.
Trots att jag var, och fortfarande är sjuk, var det inte mycket att be om utan det var bara att bunkra upp med halstabletter och vatten.
Kl. 10 träffade vi hudspecialisten som tog skrap prov på Theia. Hon kunde inte hitta någon Demodex heller så förhoppningsvis kan vi utesluta det.
Däremot ville hon ta biopsi-prov på lill-tjejen så halv elva fick jag och gubben lämna henne för att hämta henne igen strax efter klockan 2.
Kan ju säga att det var inte kul att vänta så många timmar, i den extrema värmen samtidigt som jag var genomförkyld och febrig.
Trotsade sjukan och vi begav oss till Samarkand och strosade runt lite och åt på Subway.

När vi sen kommer för att hämta Theia möts vi av världens ynkligaste lilla vovve.
Hon hade fått massa lugnande medel inför biopsin och var helt vimmelkantig och trött.
De hade tagit hudprov på fyra ställen som ska skickas till någon expert i England som ska analysera proverna, förhoppningsvis kunna utesluta Demodex helt och ge oss ett svar på vad det är med henne.
Så om 2-3 veckor får vi provsvaren och kan förmodligen påbörja en typ av behandling.
Under tiden vi väntar på svaren ska hon gå på en kortison-kur.

Hela kvällen igår var hon pipig, ynklig och påverkad av de lugnande medlen.
Idag däremot är hon precis som vanligt. Full av energi och bus. :)


Elände...

Helgens jobb är avklarat och det gick kanon. Lungt och skönt mestadels men ändå lite att göra :) Skönt.
Natten till igår.. Uscha. När vi satt som mysigast framför tv:n mitt i natten med en gotteskål börjar halsen irriteras och jag får en sjujävla envis hosta. Näsan täpps igen och huvudet blir tungt.
Jajjemän. En dunderförkylning kom som ett brev på posten.
Gårdagen erbjöd 3 timmars sömn efter en hel natts jobb.. Behöver jag nämna att dagen var lång och eländig och jag var otroligt gnällig?
Igår kväll kom även febern på besök och natten har varit fruktansvärd!
Så fort jag lägger mig ner klonkar näsan igen, jag börjar andas med munnen och börjar hosta så jag vaknar.. Får gå upp och gå runt lite för att ens ha en möjlighet att kunna snyta ut lite elände..
Nu har jag gett upp det där med sömn efter att ha vaknat efter 1½ timme hela natten från det att jag gick och la mig kl 22.

Om lite mer än 2 timmar beger vi oss till Växjö där en hudspecialist ska titta på Theia och förhoppningsvis får vi reda på vad som spökar.
Ingen hit att åka iväg i sjuktider. Men vad gör man?
Kudde, halstabletter, näsdukar och världens största vattenflaska ska med på trippen.

Vet ni vad det värsta är?
Jag ska egentligen jobba imorgon natt. Och är jag inte bättre tills ikväll betyder det att jag får ringa och sjuka mig imorgon. Och det vill jag verkligen inte :(
Men what to do? Kan inte komma dit sjuk och eländig samtidigt som jag riskerar att smitta många av de gamla..

Någon som har en dunderkur på lager som gör mig frisk till imorgon?

RSS 2.0