Växjö Djursjukhus.

Ja. Efter Växjö besöket blev vi inte mycket klokare på vad det är med Theia.
Veterinären tyckte det såg typiskt ut för Demodex så hon tog hårprov och även skrapning. Skrapar bort lite av huden där det ser illa ut och kollar i microskop. (Stavning?)
Hon hittade ingenting och tyckte det var konstigt och ringde och pratade med någon hudspecialist som jobbar där som för tillfället var i Wien.
Även hon tyckte beskrivningen lät som Demodex och ville gärna titta på Theia för att kunna ta reda på vad det kan vara om det nu visar sig inte vara Demodex.
Så vi fick en ny tid på Tisdag kl 10 då specialisten vill titta på lill-vovven.
Sen får vi se vad det är och kan förhoppningsvis börja behandla vad det nu än är hon har.
Börjar bli ganska jobbigt att behöva dammsuga 1 gång om dagen för att det är FULLT med hundår överallt...

Festival och Marknad.

Ja, rubriken talar för sig själv vad de senaste dagarna innehållt.

Fredagskvällen tillbringades uppe på Östersjö med älskade Sis. <3
Bara strosade runt, pratade massa skit och hade allmänt mysigt.
På Lördagen stack jag upp en liten sväng med mamma. Även då strosades det bara runt och mystes :) Munk och glass på torget innan vi begav oss till City för handling.
Kvällen tillbringades med sis och hennes sambo. Gubben min lagade gotte mat sen blev det lite spel och poker. Helmysig kväll!
Söndagen blev en riktig slappe-dag där lill-doggen var i fokus och soffan hade en stark andra placering. :)

Igår for jag, gubben och sis upp till Tingsryd Marknad. Första gången jag var där och jag kan ju säg att det slog Östersjö med hästlängder! Mer användbara grejer fanns tillgängliga och inte bara en jävla massa tingeltangel som Östersjö har att bjuda på. Helnöjd!
Hittade ett halsband till Theia. Sjukt fint. Väl hemma upptäcker jag att det är för stort... Men vad gör man?
Fyndade i alla fall 14 par strumpor till mig själv för en hundring. Kaaanon! :P
Hade en väldans mysig eftermiddag som jag tackar för :)

Imorgon ska Theia till Växjö Djursjukhus...
Hon fick ju massa röda prickar på magen och vi fick råder att duscha henne med klorhexidinschampoo i 2 veckor. Det har vi gjort. Utan resultat. Eller, det har blivit värre.
Prickarna är fortfarande kvar, men ca en vecka efter vi började duschandet började hon fälla något otroligt! Några dagar senare börjar hon få kala fläckar på ryggen, storlek som typ en 50-öring. Värre blev det några dagar senare. En stor kal fläck mellan skulderbladen börjar framträda och även vid ena armhålan samt att småfläckarna har blivit fler..
Nätade runt lite och vi misstänker nu att Theia har Demodex. Kan det bli värre liksom? Inte nog med att det är en av de värsta hudsjukdomarna, behandlingen är både dyr och kan bli lång.
Nu ska jag inte sitta här och måla fan på väggen och få det att låta som värsta mardröm-scenariot. Men när man läst mycket om det, är det inte så lätt att vara positiv innan man vet vad det är för fel på lill-tjejen.

Men som sagt. Imorgon är det Växjö klockan 17 som gäller.
Så uppdatering kommer. Håll tummarna!

En duktig en.

Igår bestämde jag och gubben oss för att sticka upp på festivalen för att kolla tåget och fixa nougat till mig ;) Theia fick stanna hemma och roa sig bäst hon ville.
Ca 4 timmar fick hon vara ensam, längsta hittills.
När vi kommer hem glider hon ner från sängen, helt nyvaken och blir tokglad. Som vanligt när man lämnat henne, då ligger hon bara och sover och har som vanligt inte rört någonting eller gjort några bus. Duktiga vovve :)
Jag har säkert berättat det innan men det är så sjukt roligt att komma hem när hon varit själv. Hon blir så jävla glad. Hon viftar inte på svansen, utan HELA kroppen. Hon slår liksom nästan knut på sig själv. Samtidigt springer hon fram och tillbaka och ska pussas och kelas.
Helt seriöst. Jag måste filma henne nästa gång :D

Ja, turen på festivalen var väl sisådär. Inte mycket att hurra för, som vanligt. Men vi såg tåget (där mamma dansade så duktigt), jag fick min nougat och vi fick mat i magen. :)
Efter hemkomsten var det så småningom dags att gå kvällsrundan. Och det blev en jääävligt blöt en. Vid första ös-regns-skuren var vi på cykelvägen mitt emellan här och Prästslätten. Jävligt kul! Så det var bara att sätta fart på benen och vänta ut det värsta under taket på skolan. Suck.
Fortsatte sen i småregnet och kommer inte mer än till typ Motiva innan nästa helvetes-ös-regn kommer. Dags att hitta nytt tak och där satt vi nog i 10-15 minuter. Lyssnade på åskan och väntade ut regnet...
Att vi var blöta när vi kom hem är milt utrryckt.
Det hårda livet som hundägare. Ha!

Var ju också hos min söta farmor och bakade igår. En helmysig dag :) Och nej, det var inte lätt att hålla tanten stilla. Det är liksom nästan helt omöjligt. Hon är överallt, hela tiden och ska hjälpa till. Hennes käpp fick jag nog ge till henne 10-15 gånger. Envis är bara förnamnet på henne. :) Haha!
Tack söta farmor för en mysdag med bak, mat, fika och massa prat :)

Nu ska jag nog snart bege mig in i duschen.
Handling står på schemat idag och det är ta mig fan ICA som gäller idag. Handla i stan under Östersjö är helt uteslutet. Blir nog en kik inom svärföräldrarna när vi ändå är i Korpadalen :)
Mat, fix och grejs innan kvällen bjuder på lek med älskade Sis! <3 

Leeedig!

Åh, nu har jag avklarat mina två sista nätter och är nu långledig i hela 9 dagar! Vilket lyx!
Gått bra på jobbet. Det har varit två vääääldigt lugna nätter. För lugna. 2-4 larm per natt och då blir man lite trött i ögonen när det är det enda som händer på tio timmar :P
Men det känns skönt att veta att de sover gott och har det bra :)
Imorse däremot var det lite smått körigt och vi fick inte direkt det avslutet på natten som vi ville, men det löste sig på bästa sätt.

Sovit lite för lite idag känner jag men vafan. Det är ändå rätt bra med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon. Bak-dag hos lilla farmor.
Ringde till henne förut och fick reda på att hon trillat idag =/ Tur att hon inte brutit något i alla fall, men hon var väl lite mörbultad. Så imorgon blir den stora utmaningen att hon ska göra så lite som möjligt. Och det är inte lätt med den lilla damen. Nej, hon ska hjälpa till överallt och kan inte sitta still en längre stund. Allt för att hon vill alla det bästa utan att tänka på sig själv. Älskade tant.

Nu har vi precis avverkat en långpromenad till Lingonbacken där lill-terroristen fick springa av sig rejält! Det behöver hon med jämna mellanrum, speciellt nu då hon kommit in i någon jävla trots. Det är inte lätt att göra av med alla hennes energi som bara flugit på henne, hon lyssnar bara på ett halvt öra och bara när det passar henne. Behöver jag säg att det är jävligt nervpåfrestande? :P
Men det blir ju så. Hon blev 1 år igår och det sägs att det är då de är som jobbigast. Så vi får hålla tummarna att det går över snart och hon blir den lugna jäshunden hon var för några veckor sen :P

Gubben är iväg och far en runda och i väntan på att han kommer hem med en iskall cola ska jag lägga mig på soffan och träna ögonen. Bluuuuuunda, kika lite. Blunda lite längre, och kika lite till. Blunda...

Jobbelijobb

Såja, nu beger jag mig strax till jobbet.
2 nätter framför mig sen är jag ledig i 9 dagar.
Gooooott!

Fy för fan!

Herregud, jag är verkligen skitkass på att uppdatera här.
Men har man ingen egen dator och inget som händer om dagarna så blir det liksom inget bloggande..
Trist, men så är det..


För övrigt så kan jag tillägga att detta måste vara den tråkigaste sommaren någonsin!

Tröttelitrött!

Jag kanske inte behöver nämna att jag är trött? Idag har det blivit alldeles för lite sömn, ca 4½ timme. Och det känns i ögonen kan jag säg! Uscha!
Helgens jobb har gått kanon! Det har varit sjukt lugnt hela helgen. Rätt skönt iofs, men man blir väldigt trött framåt fyra tiden på morgonen när det inte händer något. Men då vet man att de sover gott och har det bra, de söta gamlingarna :)
Nu ska jag njuta av kvällen och morgondagen innan det är dags för ytterligare två jobb-nätter :)

Det har absolut inte hänt mycket sen sist med tanke på helgens jobb. Sova, äta, vila, jobba. I stort sett :P
Idag har det inte hänt mycket heller. Varit borta hos mamms en stund och tagit ett dopp i poolen. Lyckades pricka in det rätt bra innan ösregnet kom. Men det hade nog varit lite mysigt att ligga där i ösregnet :)

Lilla Theia har fått några utslag på hela magen och vi har ingen aning vad det kan bero på. Teorier finns, men vi vet inte. Lite jobbigt. Tur är iaf att hon verkar inte besväras av det med klåda, ömhet eller något sånt.
För att vara på den säkra sidan ringde vi till Växjö Djursjukhus och pratade med dem och fick rådet att duscha och schamponera henne med klorhexidinschampo ca 3 gånger i veckan i ca 2 veckor och se om det kan hjälpa. Så det får vi inhandla imorgon och börja skrubba hunden och hoppas det blir bra :)



Gubben och Micke är nere i Kristianstad och byter pumpen till poolen då den gått sönder. Smarthuvud som de är tänkte de inte på att det är Kristianstad-dagarna. Hahaha! Illa! Så det dröjer nog ett tag innan de kommer hem.
Under tiden tänkte jag passa på att slänga mig på soffan och vila ögonen lite innan vi sticker till svärföräldrarna som ville bjuda på mat idag :) Och det kan vi ju inte tacka nej till! ;)


Roadtrip!

Igår begav vi oss iväg på en liten roadtrip, mamms gubben och jag. Markislagret, Eko, Kristianstad och Eko igen. Mest lite nödvändigheter som inhandlades. Inhandlade även en pool som vi satte upp borta hos mamma och Micke som ska invigas ikväll :)
Mitt bästa köp vad lätt en magväska att ha när man är ute med hunden. Sjukt många bra fack och den var lätt värt 69 spänn! :)

Myggbeten utav satan blev jag igår också. 4 stycken på benen och jag har fått någon jäkla allergisk reaktion. De är svullna och har storlek som en snusdosa (lite större kanske), de är stenhårda och illröda. Det gör ont som sjävla fan och kliar så jag håller på att dö. Kliar jag så gör det bara ännu ondare och vi snackar ett riktigt jävla moment 22...
Inget jag har provat hjälper.. Tavegyl, Salubrin, Clobet, Cortison, AloeVera, Alsolsprit och ättika...
Jag håller på att bli tokig!!


Ni kanske förstår att det gör ont?

Iaf.. Annars har det inte hänt överdrivet mycket..
Slängde mig på gräsmattan förut med kameran i handen och tog lite bilder.
Fick till några som blev rätt bra. Får fixa hem photoshop och redigera lite så blir det ännu bättre :)

         

         

Nu inväntar jag gubben, hoppas på lite mat och ikväll slänger jag mig i poolen.
I helgen kommer det stå stilla här. Jobbar 3 nätter på rad, börjar imorgon. Så vi får se hur levande jag är på måndag ;)

Kors!

Återigen har det gått ett bra tag utan uppdatering.
Det har väl inte hänt så värst mycket sen sist. Är långledig och ska inte jobba förrän på fredag. Skönt som fanken men ändå lite halvsegt.
Dagarna har gått åt till det gamla vanliga så som hund, hem och gubbe. Mer eller mindre. Haha!

Var uppe i Svängsta hos mina underbaringar härom dagen. En hel eftermiddag med fika, sol, massa prat och skratt, bus med Leo-fis och bad i poolen. Och jag tror banne mig jag och Linda/Hanna hade mer roligt i badet än Leo. Haha, vi är inte kloka och det tror jag alla andra också tänkte som såg oss. Men en förbaskat rolig eftermiddag, det hade vi :) Och det tackar jag för!



Annars har dagarna som sagt varit väldigt lugna.

Förutom i Tisdags. Theia fick ju som sagt vara på Tassa På eftersom både jag och Viktor behövde sova då vi båda skulle jobba på natten.
När vi hämtar henne säger de att allt har gått jättebra och hon har lekt och busat med de andra hundarna. När vi kommer hem efter vi hämtat henne är hon inte alls sig själv.
Hon var nervös, spänd, orolig och otroligt vaktig med sina tuggben. Det var en helt annan hund vi fått hem.
Vi tänkte att det kanske bara varit mycket idag med lek, promenader osv så vi trodde det skulle gå över till nästa dag. När vi kommer hem på morgonen är hon fortfarande inte sig själv och då börjar vi bli lite oroliga. Det var liksom inte samma Theia.
Framåt eftermiddagen var det fortfarande ingen förbättring av denna nervösa, vaktiga hund så jag bestämde mig för att ringa till Tassa På. Då visar det sig att Theia och en annan hund rykt ihop och att personalen då hade satt in Theia i en bur där hon suttit själv hela dagen.
Då tog det hus i helvete och fröken Svensson blev minst sagt fly förbannad eftersom vi sa till dem första gången vi lämnade Theia där att om det händer något eller om hon inte kan vara med de andra hundarna att de ska ringa till oss så vi kan hämta Theia. Det är ju bättre att hon sitter här själv än där liksom.
Dagen efter blev jag uppringd av ägaren av Tassa På och vi pratade en lång stund och enligt henne var det en helt annan historia. Då var det helt plötsligt att Theia legat under ett bord och en annan hund hade kommit infarande där och röjt runt och Theia hade sagt ifrån att nu räcker det, så som hundar gör. Och hon hade heller tydligen inte suttit i bur hela dagen, utan bara någon timme.
BULLSHIT säger jag om det, det tror jag inte ett skit på. Jag tror varken på den första eller andra versionen av detta. Jag vet inte vad jag ska tro eller vem jag ska tro på.

Jag tog Theia och körde ner där för att prata och få tillbaka mina pengar och när vi kom dit ville inte ens Theia gå innanför dörren. Gångerna innan har hon knappt hunnit ut ur bilen innan hon varit inne.
Så det är ju något som har hänt där. Frågan är bara vad.

Men jag är jävligt besviken över detta.
Och framför allt besviken över att de säger att allt har gått jättebra och sen visar det sig att det inte har det och jag får två olika versioner av vad som egentligen har hänt...
En sak som är säker, det är ju att något har hänt där eftersom hon varken ville gå in där när vi var där och att hon varit otroligt nervös och spänd samt vaktat sina tuggben som hon aldrig tidigare gjort.
Så, Theia kommer aldrig mer vara på Tassa På. Så är det bara.
Då är det bättre att hon sitter själv hemma. För här har hon det bra i alla fall.

Kan ju avsluta detta upprörande inlägg med att hon nu, nästan en vecka efter, nästan är sig själv helt och hållet igen. Inte riktigt, men nästan.

RSS 2.0