Födelsedag och jobb!

Det har återigen stått stilla här ett par dagar.

I Söndags var det dags för födelsedag. Fick mums-frukost på sängen av gubben min sen pyste vi bort till mamma och Micke i brist på annat att göra.
Theia fick härja loss med vattenslangen där och sen tog den lilla slynan världens skutt och hoppade in till grann-hundarna då hon var leksugen. Hundjäkel! Tur att grannarna är så snälla och inte bryr sig om det utan de tyckte doggsen kunde få leka av sig lite :P Haha!
Även bror, My och lilla troll-Emmie var där så det blev prat och bebis-bus också :) Mys!

På kvällen kom svärföräldrarna och hade mat med sig :) Vilket lyx!
Varmrökt lax, potatis och världens godaste senaps-sås. Underbart! Tårta, kladdkake-muffins, jordgubbar och grädde till efterrätt och även mamms och micke joinade på fika.

Så det blev en lugn och mysig födelsedag. Tack för all uppvaktning och för att ni gjorde en fin dag för mig!


Igår var det dags för första jobb-natten. Var lite smått nervöst, men det är det alltid första dagen :)
Men natten gick faktiskt bra. Var lite mer att göra än på intro-nätterna då det var lite mer fart på gamlingarna inatt ;) Hehe. Men det är skönt när det är lite att göra. Natten går mycket snabbare då och man blir inte så trött.

Inatt är det dags för jobb-pass nr2 sen är jag ledig i 9 nätter. Gott eller? :D

Göbben jobbar inatt också så lilla Theis fick vara på Tassa På idag så husse och matte fick sova. Nu ligger hon klubbad under bordet och det blir nog inte många knop hon kommer göra ikväll :)


Ojoj!

Här har det återigen stått stilla ett bra tag. Fullt upp de senaste dagarna så det har inte direkt funnits någon tid att blogga.
Men nu tar jag en liten paus från allt så vi kör en kort uppdatering om vad som hänt på senaste.

Onsdag och Torsdag natt spenderade jag på intro på sommarjobbet. Gick rätt bra dock väldigt mycket dötid så framåt 3-4 tiden på morgonen var ögonen väldigt tunga!
Men ja, överlag gick det väl helt okej. Det kommer bli en seg sommar men har man gett sig in i leken får man leken tåla.
På Måndag kör jag igång med första jobb-natten och vi håller tummarna på att det går bra.

Theia skulle egentligen varit hemma själv dessa två nätterna, eftersom gubben min också jobbade. Men varken han eller jag hade hjärta till att låta henne vara hemma så många timmar själv. Så Onsdag natten spenderade hon med mamma som så snällt ställde upp och var hundvakt. Och Torsdag natten sov hon hemma hos svärföräldrarna i Asarum. Stort tack till er!

Just det ja. Lilla Theia var ju även en heldag på Tassa På i Torsdags. Det hade gått jättebra och jag tror Theia hade haft väldigt roligt för hon var sjukt trött när vi kom hem och sov som en klubbad säl hela kvällen.

Midsommar spenderades men mysig eftermiddags-promenad med odjuret. Träffade en trevlig herre med hund i skogen så vi släppte lös hundarna så dem fick leka av sig lite. Och det var väldigt populärt :)
På kvällen fixade gubben lite gott grillkäk medan jag tog en kvälls-lur. Mitt i god middag dyker Sis, Macke och Mattias in. Resten av kvällen bjöds på god efterrätt, soffmys, massa prat och skratt.

Idag har jag varit hos min söta lilla farmor på fika och fått en tidig födelsedagspresent. Tack söta du :) Hängde med pappa hem till honom en stund och myste med alla vovvarna. 2 valpar kvar, den ena åker på Tisdag och min lilla favorit åker inte förrän runt mitten av Juli :)
Prat och mys med pappsen innan jag begav mig för att handla och nu försöker jag städa. Går inte sådär jättebra. Har ingen ork, lust eller energi och huvudet värker idag igen. :(
Huvudvärkstabletter glömde jag självklart att köpa så jag får nog springa bort till mamms och ta ett par..

Jobb och hunddagis!

Imorgon har jag första intro-natten på sommarjobbet och självklart jobbar gubben min också. Så det blir hårda bud för lilla Theia som får vara själv från 20.30-05.30. Känns inte alls bra att lämna henne så, men vad ska vi göra? Hon måste lära sig. Tur är det ju att Viktor kör hem och äter runt midnatt och då kan ta ut Theis en liten sväng. Sen hoppas jag att hon sover genom sin ensamma natt utan att fördärva något här hemma.
Visst har vi lämnat henne själv innan, men bara 3 timmar som mest. Så vi får hoppas det går bra.
På Torsdag morgon lämnar jag henne på hund-dagiset Tassa På där hon ska få tillbringa dagen med massa bus med andra hundar, mysiga promenader och aktivering :) Det tror jag blir bra för henne :)

Ikväll står det grillning med hemma-gjorda hamburgare på menyn. Mums! :) Än så länge verkar den fina kvällen hålla i sig så vi hoppas det varar hela kvällen :)

Ja annars har det inte hänt så mycket, därav blogg-torkan.
Nu ska jag ta och klippa av naglarna. Inge bra med dessa klor då det blir vård-arbete hela sommaren. Då får man offra lite ;)
Föna och platta håret står också på listan innan det som sagt är dags för grill!

Tråk väder!

Alltså vilket tråkigt väder det varit nu de senaste dagarna.. Vart tog solen vägen?

I Onsdags for vi ju till Karlskrona, gubben min och jag. Hittade födelsedags-presenter till lilla mammsen och även Theia fick lite godsaker. :) Bortskämda hundskrälle :P
Jag kan även bestämt säg att nästa gång jag ska åka långt ska herr Hansson INTE köra! Jag hatar att åka bil, spelar ingen roll vem som kör, jag vill köra själv. Och detta vet han så väl men vad gör han på väg till K-krona? Kör kick-down och brölar fram i 140-160 km/h största delen av vägen. Jag skriker och jämrar mig, blundar och funderar på om jag ska bli religös.
Galna pöjk alltså. Gubben + snabb bil + mig = Ingen bra kombo!

I Torsdags var det sen dags för mammsens födelsedag!
Dagen började med att jag stack till affären och köpte födelsedags-frukost - jordgubbar och frallor :) Sen for vi till Martinssons och vidare till City för lite shopping och sen fick jag sätta fart då jag lovat mamms att baka två kladdkakor till henne. Och de blev riktigt goda ;)
Efter god fika och paketutdelning bestämde vi oss för att grilla korv :) Muuums! Och resten av kvällen blev det soffmys :)
Faster och lilla Emmie hade danslektion halv tio på kvällen ;) Och lilla spöket tyckte det var riktigt roligt! Jag sa till henne att "nu dansar vi" och när jag dansade svängde hon på heeela kroppen :) Så jag kan säg att vi fick oss många goa skratt :)

Gårdagen var en riktig seg-dag som mestadels spenderades i soff-läge pga ryggen/nacken som i sin tur gav huvudvärk. =/
Efter ett sjuhelsikes glädjebesket blev det jordgubbs-fika hos mamma, vidare för handling och matlagning innan Viktor skulle till jobbet och jag spenderade kvällen på andra sidan vägen :P

Idag blir det förhoppningsvis mer gjort än igår.
Dusch och städ står högst på listan, men nu ska jag slänga i mig lite frukost och gå ut en sväng med hunden min så får vi se om det blir något vettigt gjort.

Vilken dag!

Dagen kunde börjat bättre.
Idag var det Östralycke klockan 10 som gällde, och för att hinna med morgonfix, frukost och långrunda med Theia för att lämna henne hemma själv med en sovande husse hade jag satt klockan på 07.
Men inte fan vaknade jag när klockan ringde utan vaknade istället kvart i nio! Stress! På med ett ansikte och kläder, packade väskan och tog ett päron i farten, slängde ner grejer till Theia i en påse och sprang över vägen med hund och påse till mamma som så snällt ställde upp som hundvakt. Så efter en stressig start ordnade sig allt rätt bra :)

Informationen på Östralycke har jag hört 5 år på rad nu så det var rätt segt.
Ännu segare var att vi hade nästan 2 timmars lunch! Drog med mig Sis in till McD för att käka :) Mysigt att sitta och prata skit om allt och ingenting. Det är saknat!

När jag var klar i Asarum blev det handling sen hem för att ordna middag till gubben min innan han skulle till jobbet :) Pannkakor med glass och jordgubbar. Medan han avnjöt maten stack jag och mamms till ÖoB och Karlssons i Bräkne-Hoby. Var hemma en sväng på 10 minuter och körde sen till Mörrum för att köpa blommor.
Väl hemma igen hängde jag med bort till henne och gjorde pannkakor till oss också. Självklart med glass och jordgubbar :)

Varit ute på kvällstur med Theia, kollat lite webb-tv och nu tror jag minsann att jag ska slänga mig lite på soffan och krypa in i sängen sen.
Imorgon är det återigen en händelserik dag.
- Info-träff på Ekegården 13.30. Först långpromenad med doggen.
- Snabb sväng till Karlskrona efter ovanstående för att inhandla födelsedagspresent till mamma som fyller år på torsdag.
- Det vanliga ; handla, mat, ev. lite städ. Dusch, säng. Och hund.

Jisses!

Jajjemän!

Det blev shopping-lycka på Jysk! :)
Dock kunde vi som vanligt inte komma överrens om färger, gubben min och jag.
Jag ville ha lila, gubben ville ha turkos.
Men! Efter mycket tjat, gnäll och bedjande fick jag min vilja igenom och vi har nu både handdukar, matta och duschdraperi i LILA! Och jag tycker det blev förbannat snyggt!
Dock får jag väl införskaffa en turkos upplaga av det också för att göra min älskade nöjd. Samtidigt är det faktiskt roligt när man kan variera lite :)



Färgerna är faktiskt finare om man ser dem på riktigt!

Annars är det väl inte överdrivet mycket som hänt sen sist.
Eller ja. Igår blev ju en upplevelse.
Viktor är ute med Theia på baksidan och precis när jag kommer ut så säger Viktor "Det ligger en huggorm i rabatten". Mitt svar blir "Är du säker på att det inte är en jättestor snigel?" Efter en närmare inspektion inser jag att det faktiskt är en huggorm, en stor jävel också, så jag skriker rätt ut och springer in och tar Theia med mig.
Micke fick komma bort och hjälpa till med ormjakt och tillslut fick han och Viktor bort den. Puh! Men jag är livrädd att den ska komma tillbaka! :(
Inte nog med detta. När vi sen är ute på promenix och är uppe på berget kommer det en jävla ödla springande. Snabb som fan var han också den lilla jäklen. Jag hoppar runt som en tosing och skriker och gapar samtidigt som Viktor tittar på mig och tror jag blivit spritt språngande galen. Mitt i all panik vrålar jag "En ÖDLAAAAAAAA" och Viktor börjar skratta åt mig... Hmpf :P
Så det är fasiken inget fel på djurlivet här. USCH!

Kvällen har varit lugn. Viktor jobbar så jag och Theia har varit borta hos mamma och jag passade på att få hjälp att färga håret. Ingen större förändring utan syftet var att få väck det solblekta eländet och det lyckades vi bra med och jag är supernöjd med resultatet :)




Nu sitter jag och käkar hallon. Åh, detta underbara bär! Jag kan äta ihjäl mig på dem!
Snart är det dags att hångla med tandborsten, ringa gubben och hoppa i säng.
Imorgon är det info-möte på Östralycke inför sommarjobbet som gäller.
Segt och jag är inte alls sugen på det. Jag har lyssnat på det 4 somrar på rad så det känns som om jag kan det de kommer säga utantill. Men jag vill ha pengarna och då är det bara att härda ut :D

Ikea!

Igår var det bestämt att vi skulle ta en tur till Ikea för att inhandla lite nytt till badrummet och lite annat plock. Det var en galen tur! Mamma fick åka rullstol, Viktor och jag delade på en köttbulle-talrik och vi betedde oss som småungar och mer eller mindre slogs om maten! Haha!
Utbudet av duschdraperi och badrumsmattor var det sämsta jag varit med om på länge! Det blidde bara lite fotoramar, toaborstar och sånt småplock och notan hamnade på ynka 200 kronor. Men förbaskat roligt hade vi :) Och det var riktigt skönt att bara komma iväg och hitta på något.

Under tiden vi härjade runt i Älmhult var Theia hemma själv igen. Svärföräldrarna hämtade henne efter några timmar och hon låg och sov som vanligt :) Jag tror inte det hade varit några problem för henne att vara själv de timmarna vi var iväg, men hussen är sååå orolig och tycker synd om sin lill-stumpa när hon är ensam :P Haha!

Kvällen tillbringade vi på andra sidan vägen hos mamma och Micke.
Viktor och jag stack iväg för att handla lite grill-käk och hade folk sett oss inne på Willys hade de trott att vi var efterblivna eller att det var något allvarligt fel på oss.
Viktor hatar när jag nyper/daskar till honom i asen så det gjorde jag hela tiden vilket slutade med att vi gick runt och småslogs halva shoppingrundan. Rätt som det är springer vi åt varsitt håll och börjar gömma oss för varandra, duckar vid ställningar, springer runt bland gångarna som några neandertalare och lever jävel. Hahaha!
Nej, vi är inte alls normala men det var en av de roligaste "mat-handlingarna" vi gjort.

Nu är det snart dags att göra sig lite iordning för en sväng till Jysk och jag hoppas de har mer som faller i smaken till badrummet och att vi i alla fall får med oss ett duschdraperi hem.

Badrum!

Det tog nästan två månader, men nu är vårt badrum är äntligen klaaaaart!!!
Eller ja, målarna kommer nu i dagarna och målar rören. Sen är det helt klart!
Underbart!

FÖRE :


 
EFTER :


Vaaarmt!

Åh jag är så varm så jag smälter snart bort! Kvavt och klibbigt som attans ute!
Åskan som kom inatt var inte till stor nytta. Den höll mig bara vaken halva natten. Jag tycker verkligen inte om åska och ännu värre är det när man ska vara hemma själv vilket jag var inatt eftersom gubben jobbade. INTE KUL! Kröp ner under täcket med Theia och försökte hålla mig lugn så hon inte skulle känna min rädsla och själv bli rädd för åskan.
Rätt skönt att hon inte är det. Hon gillar det inte, men hon är inte rädd. Mullrar det så skäller hon :P Tss.

Idag var vi uppe med tuppen, 07.00.
Hantverkarna är ÄNTLIGEN igång med badrummet!!! Eller ja, rörmokaren var här igår och idag är snickaren här och jag hoppas innerligt att de blir klara idag! Då ska här storstädas och ordnas. Om ni bara visste hur tröttsamt det är att ha tvättpåsarna i hallen och badrumsgrejer i sovrum och kök. Inte kul...
Så vi håller tummarna att jag kan röja som attans här ikväll!

Har även lämnat mamma på sjukhuset. Hon ska operera foten, eller ja, nu är operationen igång. Jag har ju hamnat i en "hallux valgus familj". Mormor hade, mamma har (det hon opereras för) och det skulle inte förvåna mig om skiten drabbar mig också..
Så om någon/några timmar ringer hon och vill bli hämtad, sen får hon hoppa på kryckor ett tag. Stackarn. Tur att jag bara bor 50 meter bort så jag kan springa över på några sekunder om hon behöver hjälp :)

Theia har fått en långpromenix såhär på morgonkvisten och jag tror hon tyckte det var riktigt skönt. Svalt och lite fuktigt :)

Mötte en hel del studenter när vi gick ut och fy sjutton vad jag blir avundsjuk!
Jag hade gärna gjort det igen! Tycker dock synd om dem som har sådant skitväder..

Nu ska jag ta och slänga i mig lite frukost. Det kurrar rejält i magen!

Vem har tid?

Vem har egentligen tid att sitta och blogga när det är sånt underbart väder som det varit de senaste dagarna?
Men idag tänkte jag köra en liten snabbis-uppdatering på senaste.

Mycket som har hänt. Framför allt har mamma och Mickes flytt legat på prio-ett listan. Hjälpt till att bära kartonger, plocka upp lite och äta god mat :)
Micke har ju en katt och hon har nästan sketet på sig varenda gång hon sett Theia. Men i förrgår var det något som bara släppte. De låg och tittade på varandra på 20 cm avstånd och höll sig i samma rum hela kvällen! :) Så skönt att både kan vara inne utan att katten får kruppet och springer iväg och Theia springer efter.
Ja, deras flytt har faktiskt tagit upp mest av tiden veckan som gått :)

Annars har det blivit mysiga skogspromenader med Theia. Duktiga lilla tjej!
Däremot är hon den lataste hunden som finns! Hon gör i stort sett inget annat än sover. Haha! En riktig jäspöl är vad hon är!
Åh, i fredagskväll stack vi upp till Nytorpet. Tänkte se om Theia gillar att bada och hon ÄLSKAR det! Hon skuttar runt som en antilop, jagar pinnar, småfiskar men det roligaste är om någon annan busar med henne i vattnet :)
Så idag har vi planerat att sticka dit en sväng så hunden får svalka sig, kanske händer det att husse eller matte tar ett dopp också? ;)

Gårdagen spenderade vi i Svängsta hos underbaringarna.
Hundarna var så varma så det blev inte mycket bus och lek. Linda svalkade av dem genom att ösa en spann vatten över dem och det verkade väldigt uppskattat av doggsen!
Leo den lille spelevinken satt i sin pool, där han även fick sällskap av Theia då och då, och sprang runt och busade och charmade faster ;)
Som vanligt blev det också fika, prat, skratt, lite för många cigg, kubb-spel och deg i solen. Galet varmt, men vi hade det gott där :) Så jag tackar för ännu en härlig dag!

Kan ju nämna att vi även ensamtränat Theia en del på senaste. En halvtimme - timme här, en och en halv någon gång sådär och igår var hon hemma själv i två timmar. Alltid utan problem, det går kanonbra och jag är skitnöjd över det. När man kommer hem är allt som man lämnade det och Theia ligger innanför dörren eller i sin fåtölj och sover som en gris och blir tokglad när man kommer hem :) Riktigt skönt!

Ja, mycket mer än så är det nog inte som hänt vad jag kan komma på nu.. Så nu hoppar jag ut i solen för en cigg sen tror jag minsann jag slänger mig lite på soffan.
Blev ganska mycket sol igår så jag tror jag tar en paus lite ;)

RSS 2.0