Tack!

Ett stort tack till svärföräldrarna för de fina utemöblerna!


Sista gången..

Igår blev det en virrig med kulig skogspromenad med Babbe, Bob och Madde. Hundarna hade förbaskat kul och de blev nog rejält trötta av både promenaden, buset och värmen. Iaf Theia :P

På kvällen var det dags för en sista träff på BK. Och man kan ju säg att vi minst sagt blev satta på prov. När vi kommer dit får vi reda på att vi ska ha en liten tävling :)
Började med att hunden satt med en ledare vid en kon, föraren gick till en annan kon ca 50 meter bort för att kalla in hunden.
Sen skulle hunden gå fot till en kon, sitta 5 sekunder för att gå fot vidare till en annan kon och ligga 5 sekunder.
Sen väntade den största utmaningen. Gå sick-sack mellan 4 koner där det stod talrikar med köttbullar på 3 ställen. Haha! Sist men inte minst hoppa över två hinder :)
Allt gick på tid och det roliga i kråksången var att hundarna skulle vara, jajjemän, LÖSA! Åh gud tänkte jag, men Theia var sjukt duktig! Hon kom, gick fot, käkade upp köttbullarna (som alla andra hundar), hoppade över hinderna och allt detta lyckades vi göra på 1.50 som gav oss en tredje plats av åtta
Jag blev RIKTIGT stolt! :)
Inne blev det fika, prat, hundarna fick en godispåse och diplom utdelades till alla deltagare. Det var med tunga steg jag gick därifrån och jag längtar otroligt mycket till fortsättningskursen i höst! :)

Just det! En pool har vi införskaffat till Theia nu med i sommarvärmen. Den fylldes upp igår och jag tror hon tycker om den! :)


Idag är det fullt ös.
Badrumsrenoveringen är äntligen igång! Den började igår och idag har de lagt golvet och sätter förhoppningsvis upp tapeten idag med så resten kan komma upp imorgon :) Före och efterbilder kommer!
Efter morgonfikat kommer det även några hantverkade för att byta kaklet i köket eftersom det har börjat släppa.
Blir skönt när allt är klart, men det är inte kul på vägen..

Mamma och Micke är i full gång med sin inflyttning här på Myntvägen :) Kul! Så snart drar jag mig väl dit och hjälper till lite :) Och ännu ett plus är att vi får ett vitrinskåp till köket som förra hyresgästen lämnade kvar! Wiehoo! :D Det åker ut i köket så expedit-hyllan äntligen kommer in i vardagsrummet där det ska va :)
Bild kommer nog också inom sin tid ;)

Ja, det är en del på gång. Glada dagar för en gångs skull och jag hoppas de håller i sig lääänge nu :)
Nu är det dags för lite frukost sen är det nog fullerulle :)


Ett gott skratt

Inatt fick jag mig ett gott skratt.
Hade krypit ner i sängen, Theia låg på golvet och jag var inte långt ifrån att somna.
Plötsligt hör jag världens ynkligaste pip från Theia, säger till henne att vara tyst.
Efter en minut kommer detta ynkliga pipet igen och man verkligen hörde på henne att något inte var som det skulle. Jag tänder lampan och tittar runt över golvet utan att se en skymt av hunden.
Böjer mig över sängkanten och möts av ett huvud, två framtassar, ännu ett ynkligt pip och världens hundögon som skriker "hjälp mig, jag sitter fast".
Då har hundskrället krypit under sängen, försökt komma ut men fastnat. HAHAHA!!! Att jag inte dog!
Kröp ner från sängen samtidigt som jag skrattade högt och fick joxa ut henne därifrån.

Jag har sagt det innan och jag säger det igen ; Hon är fasiken inte riktigt som hon ska va :P


Snart dags..

Nu är det nog snart dags att gå och släcka mina två blå. De börjar bli tunga, väldigt tunga..

Gubbens födelsedag är nu slut och han har snart varit hemifrån i 9 timmar.
Sjukt tråkigt att han jobbar på sin födelsedag. Blir inget riktigt firande. Så som jag vill fira honom.
Uppvaktning från det han vaknar tills det att han går och lägger sig.
God mat, fin fika, massa små överrasningar hela dagen.
Nästa år ska jag fira honom riktigt, och då ska han vara ledig!

Svärfar fyllde år i förrgår så visserligen har det blivit en del firande för dem båda två :)
I Måndags åt vi jättegott ute i Vägga. Under tiden fick Theia vara hemma själv för att sedan få åka hem till Asarum för tårta.
Igår blev det också massa gott och firande med först grillad pepparbiff och potatisgratäng för att sedan få svärmors underbara Glace au four till efterrätt.
Massa mys och natten till den 25:e ställde jag mig och bakade muffins till min älskade gubbe. Självklart skulle han ha något smaskigt på sin dag, så ja, det blev en nybakad muffin med ett ljus i mitt i natten och ett litet paket.

Kvällen har varit otroligt seg. Det enda nyttiga jag gjort är att handla och självklart varit ute med Theia. Egentligen borde jag även ha diskat, tvättat och städat. Men varken energin eller lusten har funnits där.
Vi får hoppas att iaf 2 av de 3 nödvändigheterna avklaras imorgon.

Men nu ska jag släppa ut Theia på baksidan, ringa till min älskling och sen hoppa ner i sängen.
Natti natt!

Hippetihipp!

Hurraaa för min fina älskling idag!

Träff i Långasjön!

Igår var vi uppe i Långasjön med Brukshundsklubben. Spår och Sök stod på schemat.
Fick en liten uppvisning först hur en rutinerad hund går spår, ganska imponerande.
Sen fick vi själva lägga spår till våra hundar. Bara enkelt, rakt fram i ca 70-80 meter. Jag var väldigt tveksam till om Theia skulle klara det eftersom det är 1000 andra lukter som borde vara mer intressanta än mattes fotsteg.
Men vafan, vi måste ju prova :) När Theia blev visad spåret fattade hon inte direkt vad hon skulle göra och var mer intresserad av omgivningen. Men efter ca 1 minut fattade hon galoppen och spårade jävlar i'att! Hon gick direkt på spåret, dock tappade hon bort sig en gång men återtog det sjukt snabbt.
Måste säg att jag blev sjukt imponerad!
Spår verkade absolut va hennes grej så jag tror det är dags att införskaffa en spårsele och börja träna lite :)

Sedan fick vi återigen en uppvisning med Sök. I en ruta, full av lukter placerades 3 leksaker ut och "visnings-hunden" lyckades sjukt bra. Väldigt imponerande!
När det var vår tur blev det väldigt enkelt eftersom det var första gången för våra hundar.
Såg till att de blev väldigt intresserade av sin leksak och gick sedan ut så hunden såg vart den placerades, gick tillbaka och släppte hunden med kommandot "leta" och hopp om att den skulle komma tillbaka med leksaken.
Återigen var jag sjukt tveksam då Theia aldrig kommer tillbaka med leksaker. Första gången hon hittade den tog hon inte den, men matte visade att hon gjorde rätt, gjorde om momentet och denna gången fattade hon galoppen och kom tillbaka med leksaken :)

Emellan momenten blev det mysig fika och allmänträning med kontakt, sitt, ligg och inkallning.

Theia överraskade otroligt mycket återigen och jag var både förvånad och riktigt stolt över hur duktig hon var. Börjar nu inse att det är inte bara trams som gäller för henne utan att hon även kan bruka allvar, vara sjukt lättlärd och tycka det är sjujäkla roligt att få nya utmaningar och verkligen jobba lite med hjälp av tankeverksamheten :)

Nu gäller det bara att vi är uppfinningsrika, ger oss själva en spark i röven och fortsätter träna mer spår och sök med henne.
För det verkade absolut vara hennes grej!


Uppe med tuppen!

Sist jag var uppe såhär tidigt hade jag inte gått och lagt mig än. Det är inte min stil att vakna, av mig själv, 07,35.  Ögonen är galet tunga, men vad gör man? Klockan 10 ska vi träffas med Brukshundsklubben uppe i Långasjön. :) Ska bli kul med tanke på att det är två veckor sen sist. Trist för att det är nästsista gången =/

Åh! Nu har äntligen gubben min köpt ny bil! :) En riktigt fin en!
Så framöver kommer jag alltid ha tillgång till iaf en bil, så även om han jobbar kan jag fara iväg och göra vad jag vill ;)
Nu vet ni det ;)

Igår var en mysdag. Pulade runt här hemma, tog det lugnt och stack sen iväg och tvättade ny-bilen :P
Framåt kvällen fick vi fika gäster och Theia fick en lek-kompis i form av en mini-me, Amstaff-valpen Nikita. Söt som socker och hon och Theia är läskigt lika!
Hundarna busade och hade kul, och mattarna (haha, heter det så?) och hussarna hade en trevlig pratstund och fick många skratt åt tokiga hundar :)

Senare slängde gubben igång grillen och fixade käk. Gudagott! :)
Kvällen spenderades sen med lite nagelpill i brist på annat att göra innan sängen ropade.
En lyckad dag med andra ord :) Det enda jag saknade var en snabbis till Holje, men vafan :P
Man kan inte få allt :)


Nemen kära nån!

Det var verkligen inte igår jag uppdaterade här. Är riktigt dålig på det nu för tiden, men vad ska man skriva om när det inte händer något eller några knasiga funderingar dyker upp?

Dagarna rullar på precis som vanligt. Monotont. Drygt. Ensamt.
Gubben jobbar. Hunden sover eller flippar ut.
Segt liv förtillfället. Fruktansvärt segt. Ganska tröttsamt.

Igår kväll höll jag på att dö av tristess. Tog en långpromenad med Theia som för en gångs skulle var himla sugen på det och rörde tassarna som aldrig förr :) Som jag nämt tidigare har hon ju fått en dille på att hon inte alls ska gå. Inte mer än 200 meter. Men som sagt, igår var hon piggelin på det :) Skönt!
Bestämde mig sen för att pilla lite med naglarna. Det är sånt jag gör när jag har sjukt tråkigt.
Blev iaf rätt nöjd.


Idag har jag och Theia varit hos underbaringarna i Svängsta. Alltid lika mysigt med prat, fika, skratt och bus. Theia och Ozzy var bitvis förvånansvärt lugna. Och Leo hade så mycket energi så man hade nog kunnat försörja ett helt hus med hjälp av det ;) Lite presenter fick han också, lille spilevinken. Två tröjor med "biiiiiiiileennnn" och ett set med spade/hink/sand-låde-grejer. Självklart ska han också få något när farmor och faster varit i Ullared :)
Så återigen tackar jag familjen Nilsson/Lundahl för en trevlig dag.

Paus för Ullared!

Ja, nu har det återigen stått stilla här några dagar. Men det är tillåtet när 2 dagar spenderats i Ullared!
Fy fasiken så kul vi hade. Massa shopping, god mat, ont i fötterna, otroligt mycket skratt och galenskaper!
Jag längtar redan efter att åka dit igen :P Bara att åka iväg över natten, att kunna ta det lugnt och bara lufsa runt var sjukt skönt! Dock måste jag erkänna att jag saknade gubben och vovven massor!

Igår blev det bara en riktig segdag. Ingen nytta gjordes alls! Skönt att bara strunta i alla måsten och bara va. Stack till Mörrum framåt kvällen för att duscha, och jääääklar så skönt! Lat-mat blev det också från Walhalla. Muuuums!

Äntligen börjar det förhoppningsvis gå lite framåt med badrummet. Igår slängde de ut den fjuttiga lilla fläkten som stått här i ca 1 månad och satte istället in 3 sjuhelsikes-fläktar från Anticimex. Jag ljuger inte om jag säger att det är 35 grader varmt i badrummet. Usch! Men nu håller vi tummarna så hårt vi kan på att fuktskadan är torr om ett par veckor. För nu är det fan bara jobbigt att bo i ett renoveringsobjekt...

Åååh, idag ska jag hälsa på min älskade farmor! Hon är numera på ett korttidsboende och väntar på att armen ska bli bättre innan hon åker hem. Så självklart ska hon få sig ett besök, funderar på om jag skulle slänga ihop någon kaka och ta med så vi kan fika lite :)

Nu ska jag minsann försöka väcka gubben min och se om vi kan göra någon nytta idag. Städning är prio1!

Lilla farmor

Idag är jag minsann uppe ovanligt tidigt. 9.50 slog jag upp mina två blå och redan har jag slängt i en maskin tvätt. Känner jag mig själv rätt kommer det nog bli en liten lur framåt dagen :P

Igårkväll åkte jag och pappa till Karlskrona för att hälsa på min lilla farmor. För ca 1½ vecka sen trillade hon hemma i köket och bröt överarmen så hon är inlagd på Ortopeden. Men hon var pigg och glad och såg ut att må hyfsat bra. Vilken kämpe denna damen är, och har alltid varit. 
90 år, pigg och glad, bakar, lagar mat, grejar och donar och har varit änka i ca 20 år.
Hon sätter alltid alla andra före sig själv, oroar sig för allt och alla utom sig själv. I ranken sätter hon sig själv sist. Hon lever för att ta hand om andra. Hon är min stora idol, mitt andra hem och jag längtar tills hon får komma hem igen. Behöver jag säg att mitt hjärta klappar lite extra för min lilla farmor?

Imorgon, 06.00, kommer kära mamms och hämtar mig. Ullared, ullared, ullareeed!
Sen ligger vi över och åker hem på torsdag :) Kul! Några av hennes jobbar-kompisar åker också med. Så det ska bli spännande att se hur detta ska gå med 4 stycken vin-glada damer i shoppingens Mecka. Haha. Gud hjälpe mig! :P

Duktiga vovve!

Igår var vi återigen på Brukshundsklubben, jag och lillThesan. Massa kontaktövningar, att hunden ska sätta sig när man stannar och ta kontakt, fot, vändningar, platsträning, gå sick-sack mellan hundarna medan de ligger ner, hoppträning, apport-träning och inkallning. Vi hade otroligt roligt och Theia var sjukt duktig! Inga tramsigheter utan hon visste vad som skulle göras, hur hon skulle göra och hon gjorde det utan problem. Snacka om att jag var stolt när vi körde hem strax efter nio :)
Nu har vi bara två träffar kvar sen är kursen helt slut... Det kommer bli dötrist att inte ha de tillfällena att se fram emot. Har stora funderingar på att gå fortsättningskursen men det blir förmodligen inte förrän till hösten. Men då får jag se fram emot det istället :)

Viktor har gått på sitt jobb-pass igen och nu suger det ännu mer än vad det brukar göra. De har fått ändrade arbetstider och idag började han redan klockan 16. Fruktansvärt! Känns som om det blir ännu mer ensamtid nu än när han började klockan 19...
Inte mycket att göra åt, gilla läget och göra det bästa av det.

För övrigt är jag rätt orkeslös. Energin är som bortblåst och lusten till allt åkte med.
Snart tar jag doggen på en långpromenad sen är det nog dags att försöka fixa lite käk...

Jävla kabo!

Jag är så trött på kabo! Eftersom vårt badrum renoveras och vi därför inte har någon tvättmaskin har jag försökt att boka tvätt-tid nu i 3 dagar utan att lyckas. Nu är alla rena kläder slut och jag blev förbannad och ringde jouren. "Jaaa alltså du kan bara boka visst antal tider på en månad. Tror det är 3 eller 4 så det är inte mycket vi kan göra. Du får ta det med din bovärd"
Smaaaaaaart att de informerar om sådant innan de drar ut tvättmaskin och fan och hans moster. Ge för fan en extra tag så det går att tvätta! Imorgon är det jag som ringer till bovärden och skäller.
Ska jäklar i att ha ett svar på när i fasiken de har tänkt bli klara med badrummet också. Fuktskadan som skulle åtgärdas var vid duschen där en fläkt stått i en vecka, för ca 3 veckor sen. Nu har den stått i två veckor på ett annat ställe utan att något har hänt. Vafan!? Och inte satiken ska vi betala elräkningen för den elätaren då det inte är vi som orsakat fuktskadan.
Fan vad jag är irriterad!!!

Nog om det.
Dagen har spenderats uppe i Svängsta med underbaringarna. Massa fika, prat och skratt. Och bus i mängder! Älskade brorsonen är hur rolig som helst och får en att skratta så magmusklerna värker. Underbara unge! Love, love, love!

Gubben är iväg och duschar. Jag hade också behövt det men jag orkar verkligen inte ikväll.. Borde ta ett rejält städryck, men blää. Energin är superlåg och det kommer vara lika skitigt här om några dagar igen då det förbannade badrummet är fullt av betongdamm och stenar, skit och jävelskap. Just det, nog om det var det ja.

Igår döptes min lilla brorsdotter Emmie.
Ett jättemysigt dop i Elleholms kyrka och lillfisan var så lugn och snäll.
Vidare till församlingshemmet för en underbar smörgåstårta och en fantastisk god rull-tårte-efterrätt.
Så ett stort tack till storebror och My för en härlig eftermiddag.


RSS 2.0