Träff i Långasjön!

Igår var vi uppe i Långasjön med Brukshundsklubben. Spår och Sök stod på schemat.
Fick en liten uppvisning först hur en rutinerad hund går spår, ganska imponerande.
Sen fick vi själva lägga spår till våra hundar. Bara enkelt, rakt fram i ca 70-80 meter. Jag var väldigt tveksam till om Theia skulle klara det eftersom det är 1000 andra lukter som borde vara mer intressanta än mattes fotsteg.
Men vafan, vi måste ju prova :) När Theia blev visad spåret fattade hon inte direkt vad hon skulle göra och var mer intresserad av omgivningen. Men efter ca 1 minut fattade hon galoppen och spårade jävlar i'att! Hon gick direkt på spåret, dock tappade hon bort sig en gång men återtog det sjukt snabbt.
Måste säg att jag blev sjukt imponerad!
Spår verkade absolut va hennes grej så jag tror det är dags att införskaffa en spårsele och börja träna lite :)

Sedan fick vi återigen en uppvisning med Sök. I en ruta, full av lukter placerades 3 leksaker ut och "visnings-hunden" lyckades sjukt bra. Väldigt imponerande!
När det var vår tur blev det väldigt enkelt eftersom det var första gången för våra hundar.
Såg till att de blev väldigt intresserade av sin leksak och gick sedan ut så hunden såg vart den placerades, gick tillbaka och släppte hunden med kommandot "leta" och hopp om att den skulle komma tillbaka med leksaken.
Återigen var jag sjukt tveksam då Theia aldrig kommer tillbaka med leksaker. Första gången hon hittade den tog hon inte den, men matte visade att hon gjorde rätt, gjorde om momentet och denna gången fattade hon galoppen och kom tillbaka med leksaken :)

Emellan momenten blev det mysig fika och allmänträning med kontakt, sitt, ligg och inkallning.

Theia överraskade otroligt mycket återigen och jag var både förvånad och riktigt stolt över hur duktig hon var. Börjar nu inse att det är inte bara trams som gäller för henne utan att hon även kan bruka allvar, vara sjukt lättlärd och tycka det är sjujäkla roligt att få nya utmaningar och verkligen jobba lite med hjälp av tankeverksamheten :)

Nu gäller det bara att vi är uppfinningsrika, ger oss själva en spark i röven och fortsätter träna mer spår och sök med henne.
För det verkade absolut vara hennes grej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0