What to do??

Gaaah! Jag har så sjukt tråkigt!
Har tillbringat ca 2 timmar med att röja runt bland kläderna för att hitta något vettigt att ha på mig på dopet för söta brorsdottern imorgon.

Jag är hungrig som en gnu! Käkat en korv-jäkel idag och jag har ingen bil hemma så jag kan sticka iväg och fixa något heller. Donken hade varit sjukt idag...

Usch idag känner jag bara för att klaga, klaga och klaga lite till.
Men det blir'e inget av.

Istället beger jag mig ut på en promenix med Theia och hoppas på att rensa tankarna lite, bli på bättre humör och få lite mer energi.
Om jag nu bara kunde komma på vart jag lagt min mp3... Hmpf..

Trött, lat eller bara en fix idé?

Theia hon är bra konstig.
Hon är ute på baksidan och ligger och latar sig i solen på eftermiddagarna. När det börjar bli svalare går vi en liten promenix och sen däckar hon som en klubbad säl när vi kommer hem och kan ligga och sova i stort sett hela kvällen. När det sen närmar sig framåt småtimmarna miss i nassen och vi ska gå natt-rundan innan vi kryper till kojs, vad gör hon då? Hon går sisådär 100-200 meter, sen lägger eller sätter hon sig ner och tittar på en med en blick som säger "jaha, ska vi gå hem nu eller?" och vägrar sedan att gå en meter såvida det inte är hemåt.
Man kan tjata, locka, dra lite försiktigt i kopplet. Ja, you name it, hon vägrar och kämpar emot för kung och fosterland och totalvägrar att gå.

Innan har det varit fullt ös på kvällsrundorna och hon har mer än gärna gått både 20, 30 och ibland även 40 minuter. Denna nya trenden hon har införskaffat sig har hon hållt på med nu i snart en vecka. Spelar ingen roll om det är jag eller Viktor som tar ut henne, hon lägger sig alltid ner efter max 200 meter.

Jag kan inte begripa varför hon har börjat med denna fix idé. Jag menar, så jäkla trött av sig kan hon ju inte vara att det räcker med en 40 minuters promenad på eftermiddagen?
Hon har blivit bra mycket lugnare nu sen hon är på väg att sluta löpa men såhär jäkla bekväm/trött/lat blir de inte av att "växa upp".
Och värmen borde ju inte ta så hårt på henne. För det första handlar det om 1-2 timmar på baksidan då hon ligger och latar sig. Och för det andra är det inte SÅ jäkla varmt ute nu.

Ja, hon är allt bra knasig min lille pälsboll.
Många ideér har hon men just i denna frågan undrar jag om det är en knasig dille, om hon är väldigt trött av sig eller om hon bara är lat.


Fika, sol och slapp

Ord kan inte beskriva hur underbart det är med vädret vi har just nu. Jag älskar det!

Idag har jag avnjutit god fika och massa skitprat med Sofie aka Kulan ;) på nya fiket på Gallerian. Längesen vi träffades nu så det var dags för lite babbel :) Härligt härligt!

Gårdagen spenderades ju hos gamla farmor på kalas. Massa goda kakor, en underbar tårta och trevligt sällskap. Hängde med pappa en sväng hem för att pussa på valparna. Himmel var goa de är nu. Jag smälter!
Ja, en bild säger mer än tusen ord så.

Kan man bli annat än kär??

Annars har det bara varit rätt slappt här.
Gubben har börjat jobba och jag sitter här och försöker klura ut var i helsikke jag ska hitta på ikväll. Snart ska jag i alla fall ta med doggen ut en sväng sen tror jag bannemig jag ska ta och baka något :)

Imorgon är det återigen dags för träff med Brukshundsklubben. Denna gången träffas vi dock nere vid Näsviken för promenix på stan, i olika trappor och vad det nu var. Får uppdatera om det imorgon.

Ja, som sagt. Nu promenad. Sen baka.


Hipp hipp...

...hurraaa för farmor idag. 90 år!

I eftermiddag åker jag till Mörrum och grattar henne med hemmagjord krukpill. :)
Perfekt present till farmor. Hon tycker om sånthär och jag tycker om att göra det :P


Härliga påsk!

Påskhelgen hittills har varit kanon!
Fredagkvällen tillbringade vi i Asarum efter lite fix och trix och massa slapp hemma. Påskbord, härligt besök från Göteborg, massa prat och skratt och en galen hund på det :) En lugn men väldigt härlig kväll.

Igår var det lite mer fart på oss. En vända till Jem&Fix och Netto innan vi begav oss ut med fredagens sällskap till Boön för korv-grillning, fika och lite päs i solen. Theia var lite halvgalen men coolade ner sig rätt snabbt.
Hon var även den första att bada i havet. Eller ja, halvbada. Tassar, mage och svans och det verkade som hon gillade det. Så jag håller tummar och tår att hon blir en riktig badare så kommer sommaren bli jättemysig!
Efter några timmar åkte vi hem, Viktor började greja ute med vår moss/gräsmatta och försökte få ordning på den medan jag intog solstolen ;) Nej, jag gjorde också lite nytta. Tog ett mini-städ-race här inne vilket verkligen behövdes!
Theia blev duschad på baksidan genom att springa i vattenstrålen när Viktor vattnade. En smutsig hund är en glad hund ;)
Kvällen tillbringades återigen i Asarum där det bjöds på tjälknöl av älg. Gott men absolut ingen favorit. Jag avskyr rött kött. Det är enligt min mening inte färdiglagat.
Återigen en härlig kväll med prat och skratt och en lite lugnare hund ;)

Var även en vända i Mörrum igår hemma hos pappas dogs. Pysslade om Bella och de andra två samt alla valparna. Nu är det riktigt svårt att slita sig från dem. Ögonen vidöppna, de springer runt, morrar, försöker skälla, leker och busar. Och det är helt otroligt men redan har de fått en egen liten personlighet, eller säger man hundlighet? ;)

En underbar kväll slutade med att jag däckade på soffan, nöjd och belåten :)

Idag blir det grillning med mamms och Micke. Sen tar vi det nog lite lugnt i en dag eller två :)

Nu, soffjäs sen solstolen!

Börjes!

Igår efter tvätt lämnade vi Theia i Asarum och stack till Börjes i Tingsryd. Jag hittade vad jag skulle så jag kan pyssla ihop en födelsedagspresent till gamla farmor som blir 90 år på tisdag.
Slänger in en bild sen när den är klar :)

Theia fick också en liten present av hussen. Haha! En mjukisgris som nöffar när man trycker på honom. HAHA! Theia älskade den men jag tror vi andra tycker den är lite roligare ;)

Apropå Theia. Äntligen har hon gått in i höglöp! Så nu återstår väl sisådär en vecka av löptiden sen ber jag till högre makter att det ska vara över!
Soldyrkare som hon är har hon även bränt sig lite på nosen. Stackars! Så det blir att smörja nosen med lite solskyddsfaktor innan hon får ligga på gräsmattan :)

Lite kläder på sen hoppar jag också ut i solen och njuuuter!

Storröj!

Idag har det blivit storstädning av bilen. Det var verkligen välbehövligt. Den har inte blivit städad och tvättad sen, hm, augusti? Fullt med skit i bilen. Där fanns allt! Hundbajspåsar (oanvända naturligtvis), pennor, papper, plast, gammal glödlampa, petflaskor, reklam, godispapper, Mc-Flurry behållare, ja som sagt allt! Så det var verkligen på tiden för ett storröj.
Utsidan är tvättad, insidan är tömd på skit och avtorkad samt dammsugad, fönsterna är putsade och mattorna är tvättade. Pjuh! Ryggvärken smärtar med sin närvaro, men bilen är ren och fin :)

Theia fick följa med till Mörrum och fick sitta i hundgården jämte Axa medan jag härjade. Det var inte sådär jättepopulärt att sitta i hundgård men hon får lära sig. Det är hårda bud ;)
De fick leka av sig lite i alla fall och Theia fick följa med till farmor på fika :)

Bestämde mig för att gå travbanan innan jag körde hem. Och det var en fruktansvärt dum idé. Hundjävlen är helt galen i hästskit, hon blev helt utflippad och tillslut tog mitt tålamod slut och promenaden blev en mardröm. Ett måste istället för en njutning. Usch!

Väl hemma skulle jag och gubben gå och boka tvätt-tid eftersom badrummet är under renovering. Omständigare bokning har jag inte varit med om. Skulle bokat upp klockan 20 och självklart bokade vi fel. Avbokade den tiden men tror ni det gick att boka någon ny? NEEEEEJ DÅÅÅÅ!!!!! Kul!
Så jag får springa bort igen efter klockan 00 och se om jag kan boka imorgon förmiddag istället. Jävla mög!

Ryggen värker och jag är tröttare än tröttast.
Nu blir'e lite gott, påskmust och Project Runway. Jag kan inte vänta en hel vecka mellan varje avsnitt utan jag fixar alla avsnitten och kör ett litet race :P

Ännu en kväll...

...på Brukshundklubben.
Idag tränade vi återigen mycket kontakt, sitt och ligg men ökade svårigheten lite genom att hunden skulle ligga/sitta längre samt stanna kvar medan föraren gick iväg några steg. Skulle även gå förbi hundar på led och sedan sick-sacka samtidigt som ens hund skulle ha kontakt med sin förare. Lite inkallning och massa bus.
Överlag gick det bra, men förra gången gick bättre. Hon var inte sådär jättesugen på att träna idag, lillestumpan. Men jag är nöjd med kvällens resultat i alla fall.
Nu ska vi träna massor! :)

Torsdagskvällen

på brukshundsklubben gick över förväntan. Bitvis var hon jätteduktig, lillstumpan! Fick bra kontakt och sitt-ligg övningarna gick överlag bra! Visst blev det lite protester från doggen, några småfjönterier och det var inte alltid roligt att lyssna på matte men som sagt, överlag tycker jag det gick jättebra!
Jag är faktiskt förvånad att hon var så duktig som hon var med tanke på att hon älskar allt som rör sig samt att hon löper och tidigare varit omöjlig pga det. Så jag är absolut nöjd med doggens prestationer och kvällen som helhet. Absolut mer plus än minus.
Och ja, jag slapp skämmas. Theia var absolut inte den värsta :)

Igår var det fullt av hantverkare här och rev ut hela badrummet. Blev även en service av ventilationen så jag hoppas det funkar som det ska nu.
Usch ja. Det ser ut som om självaste fan röjt runt här med hela släkten. I badrummet finns nu endast en fläkt-mojäng som ska torka fuktskadan i duschen samt en toastol som inte sitter fast i golvet.
Åh vad jag längtar till renoveringen där är klar. Före- och efterbilder kommer! :)

Asså vilket underbart väder det var igår! Viktor fick fart på mig efter många om och men, så vi tillbringade dagen på baksidan med att göra iordning och ja, det tar sig :)
Jag tog mig på att rensa bort ogräs som av någon rolig anledning väljer att växa mellan stenplattorna. Inte kul. Dock sjukt skönt att jag satt där ute i 5 timmar varav bikini-överdelen var på hälften av tiden. Fattar ni, BIKINI! HUR UNDERBART!? :)

Nu ska jag strax bege mig hem till min gamla söta farmor och tillbringa min dag åt att baka åt henne.
Det är så sjukt längesen jag gjorde det, och jag måste erkänna att jag har allt lite dåligt samvete över det. Nu slår jag två flugor i en smäll. Lättar lite på mitt dåliga samvete och bakar massor inför farmors 90-årsdag.

Men först ska jag ge en puss till hunden och en till gubben :)


Ögonen blöder!

Jag tänker inte ens försöka förklara hur trött jag är...

Idag är det fullt upp hela dagen så jag funderar starkt på att ta en näve Chisandra-tabletter och en rejäl hutt ChiSan så har jag kanske en möjlighet att hålla ögonen öppna och humöret i schack.

Ikväll är det dags för andra träffen på Brukshundsklubben. Ska bli riktigt spännande att de hur det går. Dock tror jag inte det kommer gå så vidare bra. Lär nog bli stora problem att få kontakt med doggen då hon blir helt tossig av glädje då det är hundar och människor runtomkring.
Jaja, vi får se hur det går. Huvudsaken är att jag överlever och inte skäms ihjäl ;)

Nahe, nu kanske jag ska ta och kicka igång denna dagen och fixa allt som ska fixas. Ååååh heeej!!

Blä, blä, blä

Vilken jävla kväll alltså.
Nu går jag och kramar kudden.


Hur underbart?

Vilken dag! Vilket härligt väder! Det är ju helt underbart!

Dagen började med ett ärende till banken, vidare till Koneo och sist lite handling på Ciry Gross. Så fort jag plockat in sakerna gick jag och Theia ut på baksidan och käkade frukost, solade och hade det allmänt mysigt med bus och lite träning.
Satt väl ute i sisådär 1½-2 timmar innan vi begav oss ut på promenix. Blev samma runda som igår. Bort till Hvilans och idag hälsade vi på Mormor.
Värmen och långpromenixen tog hårt på lill-tjejen idag. Väl borta på Hvilan flåsade hon som attans. Sicken tur att det är fullt av vattenslangar där! :) Jaaaja, det är inte vad de är till för men det skadar ingen att vattna hunden lite ;)

Jag var helt genomsvett när vi kom hem. Jag tog på mig alldeles för mycket kläder. Jeans, tröja och fleece-tröja på det blidde alldeles för mycket. Hade fasiken räckt med harem och en tunn tröja.
Stackars Theis var också jättevarm och jättetrött. Hon orkade knappt gå upp för backen här :P Så hon fick sig en avsvalkande dusch :)

Imorgon tänkte jag sticka upp och gå en runda i Nytorpet. Men vädret verkar inte lovande. De säger att det ska bli regn.. =/ Vi får se helt enkelt, de brukar ju ha fel dedär vädernissarna. Blir det fint sticker vi dit och blir det inte så får vi ta en trist skogsrunda :P

Ikväll ska vi i alla fall köra till Mörrum. Papps jobbar inatt så jag har lovat att gå ut med Bella, ge henne mat, gosa med valparna och mata de två andra odjuren (Axa och Barrack) :P
Theia får dock sitta i bilen så länge. En löpande tik är inte någon bra kombo med varken en morsa, en hane eller en galen Axa ;)

Gäsp!

Guuud vad jag är trött! Jag fattar inte detta!

Hela eftermiddagen har tillbringats ute på baksidan. Theia har återigen jagat humlor, käkat pinnar och grävt upp halva gräsmattan.



Åh vad jag längtar efter sommaren nu när solen har varit generös med sin närvaro. Ljusa, varma kvällar. Jordgubbar. Grillning. Kvällsbad. Flipflop och haremsbyxor. Glassbåten. Gröna skogspromenader. Gaah, ge mig sommar nu!

Iallafall. Efter päsning på baksidan gick jag ut med Theia på promenix. Dissade skogen totalt idag och gick istället cykelbanan bort till Prästslätten, vidare in på Hvilans kyrkogård för att hälsa på mormor men hur mycket jag än snurrade runt hittade jag inte fram :( Det ser ju lika dant ut överallt där! Men imorgon ger jag det ett nytt försök och då ska jag ha god tid på mig och inte vara halvstressad som idag.
Mat och mys med gubben innan han for till jobbet och sen har jag städat, städat, städat. Puuh!

Nu vet i fasiken vad jag ska hitta på. Funderar på en film men det är nog risk att jag blinkar lite för länge då :P

Ja vi säger så. Tjosan!

Vuxenpoäng!

Idag har jag deklarerat, det måste ju bara ge lite vuxenpoäng ;)
Jag hade turen på min sida i år också och får tillbaka istället för att betala. Puuh!
Alltid lika nervöst att öppna det där förbaskade brevet, men ja som sagt, det blidde positivt i år också.

I Onsdags skulle de bytt våra köksluckor, men det blev ändrat. Så jag håller tummar och tår på att det inte tar för lång tid innan det är gjort :)
Fläkten i badrummet som är kass ska kollas över av några ventilations-nissar på Onsdag. Hoppas verkligen de får ordning på det nu.
Och inte nog med det, det kommer ännu mer karlar och ränner här framöver. Vi har en jättekul händelse i badrummet. Fuktskada i duschen. Så på Fredag kommer de och river upp golvet där och ska torka skadan och göra iordning hela badrummet med nytt golv och nya väggar, vilket innebär att vi inte kommer kunna använda badrummet på x antal veckor. Kul va?
Får hoppas det är värt det, för jag tror det kommer bli förbaskat fint!

Golvet kommer bli svart och så vita väggar och en svart tegelstens-liknande bård. :)

Gubben är återigen och jobbar och jag har tillbringat senkvällen i Mörrum.
Pappsen jobbar och bad mig köra ut och gå ut med Bella en runda, ge henne mat, titta till valparna och Barrack o Axa. Dessa pälsbollar är ju underbara! Så det har blivit otroligt mycket hund-mys idag.
Och de små liven växer så det knakar. Det är nog inte länge till innan de öppnar ögonen och då är de oemotståndliga!


Min egna lilla terrorist är fortfarande helt okontrollbar. Öronen och huvudet har slutat fungera när vi är ute på promenad och det är så sjukt nervpåfrestande!
Jag ber till gudarna att vi kommer börja skita sedlar här så vi kan sterilisera henne så detta löpet blir det sista!
Rastlös till tusen är hon också. Visserligen är det rätt förståeligt med tanke på att hon absolut inte får springa lös nu för tillfället, men varför inte underhålla sig själv lite med någon av alla 1000 leksaker hon har?


Nu är det dags för en natta-macka sen beger jag mig ut på nattpromenad. Sen kryper jag och doggen min ner i sängen :)

4 år och 3 dagar.

Ja, så lång tid tog det att få ordning på tänderna.
Idag har jag varit på tandregleringen för allra sista gången, någonsin.
DET ÄR KLART och jag är utskriven därifrån.
Lite bittersweet faktiskt. Det är otroligt skönt att slippa tandställning, obehag, smärta och slit. Men jag kommer sakna alla underbaringar som tagit så väl hand om mig under denna tiden.
Stort tack till er alla!

 
Här är 4 tänder utdragna och allt körde igång.

Efter 4 års smärta, slitande, tårar och ett oändligt farande till Tandregleringen
i Karlshamn ser det numera ut såhär ;

Väntans tider...

Sitter och väntar på att gubben min ska komma hem. Då beger vi oss ut på promenix med en galen hund. Inte alls sugen på att ut och gå idag, men det är inte mycket att be för.

Thesan har härjat runt på baksidan i ca 2 timmar nu. Hon har grävt upp halva gräsmattan, käkat av 5 stora pinnar från häckarna, jagat både humlor och flugor, luktat på blommor, tuggat pinnar och varit allmänt dampig. Jag har suttit i solen och det var fruktansvärt skönt. Mer sooool!

Igår blev det valpmys hemma hos pappa. De är så söta så det är inte klokt. Det ska bli så kul om 2-3 veckor när de börjar springa runt, eller ja, försöka springa runt. Gullpluttar!

Kikade omkring här i lägenheten för en stund sen och insåg att det är så skitigt så det är inte klokt! Usch så snuskigt! Så ja, det är inte mycket att be för utan det får bli städning ikväll.
Så jag ska fjäska lite för gubben min och se om han vill vara söt och laga mat ;)

Imorgon kommer de från Kabo och kollar vår fläkt i badrummet som är käääss. På kvällen är det dags för första träffen på Nybörjarkursen. Ska bli spännande! Skönt att vi slipper ha löpande Theia med oss, mindre skönt att hon ska med nästa gång och då är i höglöp. Jisses säger jag bara...

På onsdag kommer folk från Kabo igen och sätter nya köksluckor. Wohoo! Kommer nog bli fint som fanken! Men först blir det ett besök på tandregleringen igen.

Nu ska jag nog hiva in den rena disken i skåpen och diska den skitiga. Så har jag en grej mindre att göra ikväll :P

Tillökning!

Jag har ju glömt att berätta att det har blivit tillökning i Mörrum. Bella, pappas äldsta hund, fick valpar härom dagen. Ett hav av små svart/vita bollar. Dessa små underbaringar :) 8 stycken blev det, så vi hälsar Bessy, Bisse, Basse, Bosse, Bamse, Bonzo, Buster och Baloo varmt välkomna och håller tummarna på att alla hittar nya hem om tidigast 8 veckor :)

Min lilla terrorist här börjar bli stor. Det värsta av det värsta med tikar har kommit igång, hon har börjat löpa. Så numera gör jag inget annat än springer runt med en pappersbit i fickan och torkar bloddroppar överallt, hela tiden. Suck..
Och har man skämt bort den lilla fisen så som vi har gjort och låter henne sova i sängen får man ta konsekvenserna för det. Morsan har ordnat lite pensionärs-säng-skydd som nu pryder vår säng så fint. Hahaha! Ja jisses alltså.
Det här med löpningen för fasiken bara negativt med sig.. Dropp överallt, hon lyssnar absolut inte på någonting, det går inte att ha henne lös över huvud taget, hon går inte alls bra i kopplet som hon annars gör osv, osv, osv. En liten jävla PMS-hund med andra ord.

Gubben jobbar sista natten innan en underbar fem dagars ledighet väntar. Åh, jag bara älskar när han är ledig så länge. Massa mys och galenskaper, sällskap på promenaderna, någon att terrorisera och tjabba med ;)
Han har införskaffat sig en ajfån nu med ju. Det tycker jag är rätt roligt, i alla fall när jag får tillgång till den ;P Haha. Tjockis-appen kan jag hålla på med hur länge som helst och jag skrattar ibland så jag får ont i magen.

Ja just det. Jag fick brev från försäkringsbolaget för någon dag sen. Jag kan meddela att det blir ingen dator för fröken Svensson på vääääldigt länge. 2000 jävla ynka spänn får jag ut. Kul. Och enligt snubben på Koneo skulle datorns begagnat-värde vara ca 6000. Så på Måndag ska jag fasiken ringa och fråga vad det egentligen är som gäller..
Jävla skit är det. Alltid är det något som ska gå emot mig. Så jävla tröttsamt...

Säger grattis till storebror som fyller år idag (2:a april. Ja jag vet att det är 3:e nu egentligen, men för mig är det fortfarande lördagen den 2:a.)
Nu beger jag mig ut på natt-promenix för att sen krypa ner bland alla kuddar och täcken :)

RSS 2.0