Aj hela mig!

Åh, jag har så ont i min kropp! Gårdagskvällen spenderades med att flytta väck alla möbler från sovrum, kök och hall. Idag har kvällen spenderats åt till att städa köket på varenda kvadratmillimeter och torka ALLT som skulle in där. Slipdamm satan! Det tog mig 4 timmar. Och vårt kök är inte stort och de enda möbler som finns där är en Expedit-hylla och ett köksbord + 4 stolar och lite plockiplock. En del av vardagsrummet är också rentorkat, det som inte är occuperat av sovrumsmöbler då.
Mitt i allt detta har vi varit ute och gått massor idag.
Jag har så ont i min kropp och imorgon kommer det nog bara vara värre. Annars lär det blir det. Sovrummet är tomt eftersom de ska lägga golv där imorgon bitti så jag har bäddat på golvet i köket. Och hela kvällen imorgon kommer ägnas åt totalstädning för att sedan torka av alla möbler osv för att sen sätta det på plats. Mitt i allt blir det även 2-3 promenader med Theia och Eko med pappa.
Ge mig energi någon!

God natt.

Kalabalik!

Just nu råder det total kaos i vår lilla tvåa.
Alla möbler står i vardagsrummet och badrummet. I sovrummet finns endast madrasserna på golvet. Varför? Jo, de håller på att lägga nya golv här i kök, hall och sovrum. Ni kan ju bara tänka er all denna röran, slipdamm och jävulskap och en 8-månaders valp på det.
Inte nog med det har jag sovit ca 9 timmar på två dygn. Lovely! Pfft!
Vi får helt enkelt hoppas att det blir förbaskat fint när det är klart så det blir värt det.

Theia och jag ska snart fly fältet. Klockan 11 har vi tid hos vet. Äntligen dags att skaffa friskintyg och skicka till Agria så försäkringen täcker mag- och tarmproblem också efter sjukhistorien som utspelade sig när hon var pytteliten.
Sen tror jag banne mig jag kör till Mörrum. Jag orkar inte sitta här i trängseln med en gnällig valp mitt i kaoset.

Härligt, härligt!

Idag när jag steg upp och gick ut möttes jag av en klarblå himmel, strålande solsken och krokusar som börjat blomma ut i rabatten. Kan man bli annat är på bra humör då? Äntligen känns det som om våren är på väg, på riktigt! Underbart!

Slängde på fejset efter 5 timmars sömn, slängde hunden i bilen och körde till underbaringarna i Svängsta. Hela 4 timmar tillbringades ute och det var obeskrivligt härligt med solen som värmde!
Massa fika och prat med herr och fru Lundahl/Nilsson, bus med brorsonen och Theia fick leka massor med pojkvännen Ozzy.
Så matte och hund tackar för en otroligt trevlig eftermiddag med herrskapet :)

Hann knappt mer än komma innanför dörren innan Theia däckade som en klubbad säl och hon sover fortfarande. Haha, det tar på krafterna de där Svängsta-besöken ;)
Usch, jag kan inte säga annat än att jag är så förbaskad avundsjuk på husägare. Jag vill också ha hus ju! Det vore ju sjävlaste fan om jag inte ska kunna hitta ett vettigt jobb snart så jag också får bli husägare. Jag vill, vill, vill!

Gubben är iväg och jobbar sista natt-passet innan han går på sin 5-dagars ledighet. Så jäkla skönt det ska bli att ha honom hemma helt för mig själv i fem dagar :) Wonderbart!
Det enda jag verkligen vet att vi ska göra det är att hägna in baksidan här så lill-stumpan kan få vara ute lite som hon vill. Då kan hon ligga där och sola i godan ro utan att jag behöver oroa mig att hon ska få för sig att sticka iväg på upptäcksfärd :)

Nu tycker jag det börjar bli dags för en bit sockerkaka och lite tv innan jag ska slänga mig i duschen.

Lovely!

Vilken sjujäkla härlig dag!
Vaknade pigg och glad för en gångs skull. Sis kom in för att gå med på skogspromenad och det var väldigt uppskattat av både matte och hund :) Längesen jag träffade henne nu så det var verkligen på tiden. Mycket prat och skratt :) Tror fanken vi var ute i närmare 1½ timme. Men det var grymt skönt och gjorde susen på doggen som för en gångs skull hållt sig hyfsat lugn här ikväll :)
Så tusen tack till Sis för en härlig promenix.

Idag har jag fått brev från Brukshundsklubben. Dags att gå Nybörjarkurs med hundskrället så hon lär sig hur man ska bete sig och veta hut. Kursstart den 5/4 och det ska faktiskt bli spännande trots att jag är sjukt nervös då Theia inte är den som beter sig så exemplariskt som hon borde ;) Haha! Så ja, det blir nog både roligt, spännande, intressant och en stor klick pinsamt. Men men, vi får se om det blir någon pli på henne när vi är klara med kursen. :)

Gubben är iväg och jobbar inatt igen så fröken Fis (Sofie) kom in på en tre-timmars fika ikväll. Alltid lika kul att sitta och prata skit och galenskaper och få lite skrattanfall. Hon är inte riktigt som hon ska och trots att det tar emot att erkänna det så tycker jag om henne ändå och kan ibland sakna våra galna dagar på Komvux ;)

Imorgon är det återigen dags att köra till underbaringarna i Svängsta. Theia ska få leka av sig med pojkvännen och jag ska få pussa på brorsonen och prata, skratta och röka lite för mycket med Linda/Hanna :)

Nu borde jag egentligen ta ett röj i köket, men nee. Jag skiter nog i det och tar det imorgon istället :) Soffan verkar mer lockande. Sen får det bli kvällspromenad lite tidigare än vanligt. Imorgon ska vi ju som sagt inte ligga och sova halva dagen :)
Ett samtal till gubben sen zappa lite :)

Hundpark?

Jag har funderat ett bra tag på varför det inte finns här. Ni vet, såna som finns i b.la Usa och England. Hur underbart hade det inte varit att ha en i Karlshamn?
Dit man kan gå, släppa hunden på ett inhängnat område så de får leka av sig med varandra medan en annan bara tar det lugnt? Ett ställe för avkoppling, lek och bus.
Är det bara jag som tycker det hade varit en bra idé?

Jag menar, Brukshundsklubben och HundUngdoms område är ju bara till för träning och "de seriösa" mot en erlagd årsavgift som enligt mig är alldeles för hög.
Dit kan man ju inte bara gå och släppa sin hund så de får leka av sig med andra hundar. Tror det hade blivit ett jäkla liv om jag släppt mitt yrväder där mitt i träningar, vilket det typ alltid är. Antingen i grupp eller ensam.

Och sen är det ju dethär med att släppa hunden lös i skogen.
Från och med 1 maj får man inte göra det utan att ha 100% säker inkallning, om hunden ev. skulle hoppa runt efter ett rådjur eller liknande.
Sen är det ju inte alla som kan ha sin hund lös utan en inhängnad eftersom hunden helt enkelt springer iväg.
Och sist men inte minst har vi skogens "muntergökar" som blir skitsura om ens hund inte alltid skulle komma på inkallning utan hellre vill springa fram och hälsa på allt trevligt folk. Jag har stött på en del såna i skogen och hur man än förklarar och argumenterar verkar de inte inse att det finns ingen annan stans att släppa hunden på så de får springa runt och bara vara hund.
Så en inhängnad hundpark/rastgård hade ju också varit perfekt miljö för att träna inkallning med störning runt omkring.

Ja, jag tycker då att alla hade vunnit på detta.
Kanske dags att kluttra ner ett förslag till Kommunen?
Kan man bygga skateboard-ramper hit och dit som kostar en del med pengar anser jag att man kan sätta upp ett när med någon grind på en stor, öppen yta. Det finns ju plats liksom.
Det borde ju varken vara speciellt svårt, ansträngande eller vidare kostsamt?

Soooool!

Åh så härligt det har varit med strålande solsken i två dagar! Vårkänslor på gång och lite ny energi. Det tackar jag för!
Hur härligt som helst att hoppa runt i skogen med solen i ögonen iförd endast en tunn tröja och fleecejacka över det. Nu håller jag verkligen tummar och tår på att detta håller i sig!
Nu är jag trött på vinterjacka, vantar och kängor!

Skulle tagit en svängom med dammsugaren igår men nää, jag orkade inte :P Så det fick bli idag istället. Och det behövdes verkligen! Vet i fasiken när det var såhär skitigt sist. Men nu är det rent och fint igen. Imorgon ser det nog ut som det gjorde för några timmar sen. Haha!
Är man rädd för skit i hörnen ska man inte skaffa hund!

Nu ska jag banne mig bege mig ner till City Gross för lite minihandling. Är bak-sugen men äggen är slut. Typiskt.. Galet sugen på en citron-sockerkaka. Lite negerbollar också kanske? Det var längesen :)
Äh, jag får se vad som hittas på. Något gott ska jag i alla fall slänga ihop.

Nemen kors!

Det var värst vad jag varit frånvarande!
Får la ta ett litet race av vad som hänt på senaste..

Visserligen är det inte överdrivet mycket som har hänt, men lite ljus i vardagen har det allt varit.

I Torsdags var det äntligen dags för skogspromenad med Babbe och Bob. Jag har nog aldrig tidigare skrattat mig igenom en hel skogsrunda. Riktigt roligt att prata skit med en härlig gammal vän och se två totalt galna dogs flyga runt som om själva fan hade stuckit dem i röven med en eldgaffel.
En härlig eftermiddag med underbart sällskap och fint väder :)

Nosgrimman som jag köpt till Theia har även invigts ute. Och det go vänner var inte populärt över huvud taget. Men det hade jag även förväntat mig. Efter några tappra försök, massa beröm och MYCKET godis går det bättre. Det går inte bra, men mycket bättre. Övning ger färdighet. Vid varje kvällspromenad får hon ha den på sig i ca 5-10 minuter så vi jobbar på det :)
Selen som hon brukar ha har legat på hyllan en del nu. Funkar mycket bättre att korrigera och styra henne med ett brett halvstryp. Så nu är det träning, träning, träning. Nu ska det lilla hundskrället växa upp och gå vettigt ute.

Gubben har varit ledig nu i fyra dagar så det har blivit massa mys, rännande i skogen, mat och galenskaper. Därav bloggtorkan.
Hans dator blev sjuk och fick en rensning. Typiskt. Inget skojs finns kvar, endast internet. Jag bör varken ta hem msn, någon film mm då det inte finns något virusskydd inlagt än. Det är lite halvtrist.

Även jag har åkt på något skit. Vad vet jag inte än. Började för några dagar sen med en fruktansvärt irriterad hals. Kändes som ett hårstrå fastnat och killades. Dagen efter visade det sig att så var inte fallet. En vit liten äcklig prick har bosatt sig där och bestämt sig för att göra ont. Idag har han fått en sambo så numera är det två som bor där och irriteras, killas och svullar.
Feber har det inte kommit något än, dock lite förhöjd temp. Men jag hoppas att prickarna försvinner och halsen blir bättre. Jag är inte alls sugen på halsfluss och har varken pengar att lägga på varken läkarbesök eller penicillin.

En glad nyhet mitt i inflytten i min hals. Min kära moder har fått en lägenhet här i området :P Så den första juni är det inflytt och det tycker jag är förbaskat roligt! Så länge som hon har väntat på en marklägenhet. Härligt härligt!

Annars är det nog inte så mycket nytt som bör tilläggas..
Gubben är på jobbet, hunden härjar runt och jag ska krypa ner i soffan med filtar, isvatten och en sjujävlar stor godispåse och kurera mig.

En braig dag!

Det har varit en bra dag, trots natten.
Blev inte alls mycket sömn. Låg och kikade på tv i hopp om att somna till runt tre-tiden. Efter ca en timmes blundande bestämde sig Theia för att vi inte alls skulle sova utan tyckte det var mycket roligare att härja runt, hoppa upp och ner i sängen, slicka matte i ansiktet 511 gånger.
Lyckades återigen somna runt halv fem-tiden och kvart över fem vaknar jag över att det lilla fanskapet sitter och har något konstigt ljud för sig, som hon brukar göra när hon är otroligt uttråkad. Jag låg och blev mer och mer irriterad, slumrade till var femte minut och vaknade lika ofta.
Gubben kom hem strax innan sju imorse och då var jag togförbannad! Ögonen brände som salt i sår och kroppen var som gelé.
Somnade om ännu en gång och klockan nio var det någon jävla snubbe som hade planerat in ett pop-in besök hos oss för att meddela att de kommer och lägger nya golv här. Den 30:e. Vet ni inte om att det är fullt möjligt att skriva sån information på en lapp för att sedan lägga den i brevlådan? Gaaah!
Somnade om ÄNNU en gång och fick sova ca en timme innan luren började tuta, gapa och leva jävel. Ja, då var det dags att gå upp..
Härlig natt va?

I alla fall.
Tillbringat eftermiddagen i Svängsta som jag skrev igår. Lika härligt som vanligt!
Theia fick uppmärksamhet och massa bus och kel med pojkvännen.
Jag fick god fika, bästa sällskapet, bus och mys med världens sötaste brorson samt massa prat och skratt.
Tack för en härlig eftermiddag!

Nu jäääklar! Idag var jag och införskaffade en nosgrimma till min lilla terrorist. Nu är det slut med dragandet! 79 spänn kostade den och det tyckte jag var förvånansvärt billigt, framför allt för att vara köpt på Granngården.
3 gånger har vi tränat att ha den på idag. Inne då alltså. Massa godis, lek, avledning och beröm. Gick förvånansvärt bra. Men käftsmällen kommer väl imorgon då den ska på när vi går ut.



Nu är det dags för Americas got Talent, poppisar och en sockerdricka :)
Sen vankas natt-promenad och hyfsat tidigt sänggående med tanke på hur denna natten var.

Fy fan!

Vilken jävla dag säger jag bara. Piss&skit!


Snart beger jag mig till sängen i hopp om att somna snabbt!
Imorgon vill jag vara pigg och utvilad. För imorgon ska jag till underbaringarna i Svängsta och de ska få förgylla min eftermiddag med prat, skratt, bus och mys.

Upp&ner, ner&upp

Nu är det återigen några dagar sedan det hände något här.
Som vanligt blir det inte mycket datortid när gubben är hemma. Egentligen skulle han börjar jobba i fredags men det blev sjukt i två dagar. Stackars liten.
Nu är han i alla fall på jobbet och lämnar stackars mig ensam i tre dagar innan han är ledig.

Dagen har varit ganska händelselös hittills.
Skogspromenad med Theia och middag hos svärföräldrarna.
Får se vad som hittas på ikväll. Borde ta ett röj i lägenheten. Diska, plocka och sånt där trist. Får se om det blir något gjort eller om jag bara intar soffläge.

Skogspromenaderna igår och idag har varit rent nervpåfrestande. Theia har fått någon jävla dille på att man inte alls ska lyssna på husse eller matte. Nejdå, dövörat slås till och enda gången det går att få någon jävla respons från hundskrället är om man springer ifrån henne. Blir dock lite jobbigt att göra det sisådär 75110000 gånger under en timme.
Jag håller tummar och tår på att det bara är en tillfällig fix idé blandat med lite valptrots och att det kommer gå över väldigt snart.



Annars har det väl inte hänt så mycket som är värt att nämna..

Var ju iväg på en liten utflykt med pappa i fredags då han hämtade ny bil. Väldans fin och jag vill, vill, vill provköra :) Massa, massa prat och självklart en fika på vägen hem. Och min pappa, ja han kan vara lite pinsam.
Inne på fiket Sockertoppen bestämmer jag mig för en negerboll. Tjejen i kassan frågar om jag vill ha en av de mörkare eller av de lite ljusare. Jag bestämmer mig för att jag är sugen på en lite ljusare och vad säger min pappa då?
- "Då är det ju ingen negerbolle, då är det ju en mulattbolle."
Tjejerna på fiket tyckte det var jätteroligt sagt, pappa tyckte också det. Så de fick sig ett gott skratt medan jag log med i stundens ögonblick, suckade för mig själv och tänkte : "Varför är jag inte förvånad att något sånt kommer ur munnen från far min?"

Plock, plock, plock.

Senaste halvtimmen - timmen har jag ägnat mig åt att röja undan efter tredje världskriget som startat i vår lägenhet av någon anledning. Imorgon åker dammsugaren och golvmoppen fram..

Fullt ös idag. Upp klockan 9, behöver jag säg att jag var trött?
For till Mörrum och träffade blivande chefen, vidare till mamma, sen pappa och sist farmor innan jag begav mig hem. Ut i skogen med Theia och självklart började det ösregna så fort vi stack näsorna utanför dörren. Theia var svart om benen när vi kom hem så hon fick bada idag, igen.
Sen var det dags för gubben att fära iväg på möte. Theia somnade i fåtöljen och jag på soffan.
Jag lider av en obotlig trötthet!

Kvällen har bestått av mat, tv och plock.
Nu är det snart dags för promenix sen hoppar jag i säng.

Imorgon är det utflykt med pappsen som gäller. Han ska återigen köpa sig en bil. Haha, han är tossig.
Men han är en av de bästa! Och det ska bli mysigt med far&dotter-utflykt igen :)

Aaah, mamma är den sötaste som finns! Hittade en vårjacka på Ellos förut när jag var hos mamma och kikade i katalogen. Visade henne den och hon instämde att den var förbannad snygg! 
När jag kom hem efter alla dagens besök får jag ett sms : "Jag har beställt jackan till dig, den kommer i maj".
Är hon inte helt underbar?? Älskade mamma!

Stilla..

Här har det stått stilla i några dagar. Gubben är ju ledig så jag har varken ork eller tid för blogg ;)
Nu är han däremot ute och går en sväng med hunden så jag får la passa på att kludda lite.
Jag håller mig hemma då huvudvärken har hälsat på mig precis hela dagen.

Jobbat nu två nätter och det var behövligt. Garantera sig att några kronor kommer i slutet av nästa månad. Det är alltid välkommet.
Annars har dagarna bara bestått av mys och pys, plock och pill, bak och mat, tid åt hunden och bara varit.

Idag har jag inte gjort många knop.
Sovit halva dagen efter nattens jobb, skogen med mina härliga två, lat-mat i form av pizza och sen däckat på soffan tack vare huvudvärken.
Nu ska jag bege mig in i sängen istället och släcka mina två blå för denna dagen.
Imorgon ska jag till Mörrum och träffa blivande chefen inför sommarjobbet. Sen tar jag mig en tur till min älskade gamla farmor :)

Slut!

Ja, och så var snart denna dagen slut.
Har varit en helt okej dag som självklart börjades med långpromenad i skogen. Skönt väder för en gångs skull! For vidare till City för handling, vidare till Mörrum och en visit hos mamma och en hos farmor.
Resten av dagen har tillbringats innanför dessa fyra väggarna. Ovanligt va? Tss.

Tur att pappsen min var sugen på en kopp kaffe i alla fall så jag fick lite sällskap.
Gubben jobbar fortfarande och ord kan inte beskriva hur trist det är.. Inatt och imorgon, sen är han äntligen ledig. Dock bara fyra dagar och jag kan tänka mig att de kommer springa iväg rätt fort..

Mer hemmagjort hundgodis är på gång i ugnen och när det är klart ska vi bege oss ut på natt-promenad, lilla thes-fes och jag.
Det är det värsta av det värsta, att gå själv när det är mörkt.. Men vad gör man? Skyndar sig! ;)

Nej, upp i fåtöljen en liten stund. Nu ska vi äta lite chips :)

En liten röst.


Har precis suttit och skrivit ett oändligt blogg-inlägg om tankar, känslor, mående.. Ja, Livet just nu.
När allt var färdigskrivet läste jag igenom allt, som jag alltid gör, och en röst inom mig sa ; "Radera allt. Nu. Nu har du skrivit av dig, lättat lite på trycket. Ingen behöver läsa detta. Ingen har att göra med dina innersta tankar, funderingar och känslor. Det är för privat och ingen bloggläsare behöver veta."
En mycket klok liten röst, som tog övertaget av mitt nu snurrande huvud.
Sagt och gjort, allt raderades. Det existerar återigen bara i mitt huvud.



Lista - Dag 22

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mitt älsklingsdjur
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Ett smycke, klocka eller accessoar som betyder mycket för mig
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Det här gör mig glad
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min älsklingsmat
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Dessa människor dras jag till
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – En sak jag vill göra innna jag dör

Dag 22 - Det här upprör mig
Jisses, hur ska jag komma på och framför allt skriva ner allt som upprör mig? Det är så mycket och framför allt beroende på vilket humör jag är på. Är jag glad krävs det en del för att göra mig upprörd och är har jag en dålig dag krävs inte mycket. Då kan det räcka med bilförare som inte kan använda blinkersen. :P Haha!
Så detta kan jag göra en lååång lista över, men ett litet urval av vad som upprör mig :
- Lögn, svek och falskhet. Tomma ord.
- Folk som inte kan köra bil ;)
- När någon gör illa djur eller andra människor. Hur kan man?
- När allt går emot mig och inget blir som jag tänkt.

Och nu då?

Vad fasiken ska jag hitta på nu då?
Gubben har kört till jobbet, hunden är rastad och sover, maten är äten och disken är diskad. Hm, hm, hm.. Tråk, tråk, tråk.

Aah, igårkväll blev det underbart god mat! Gubben lagade Boeuf Bourguignon och det blev så sjukt gott! Han är en riktig liten jäkel på matlagning, den där Hansson ;)
Jag åt alldeles för mycket, det såg ut som jag hade värsta gravid-magen och jag trodde jag skulle spricka! Bokstavligt talat! Men det var lätt värt det, för det var som sagt gudomligt gott!

Fick ett samtal från Korneo igår gällande min dator. Den är total-körd... Var moderkortet som var paj och det kostar 5000 för ett nytt, de vill ha ca 2000 i arbetskostnad vilket ger en summa på 7000.
Datorns begagnatvärde är värderat till 6000 vilket innebär att reparationskostnaden överstiger datorns värde = försäkringen täcker inte.
Blir man inte överlycklig när detta händer en dator som är knappt två år gammal? Jag är fruktansvärt sugen på att ringa till HP och berätta hur jävla kasst detta är.
Så ja, jag får helt enkelt vänta och hoppas på att jag får ut pengar för datorn istället från försäkringsbolaget. Dock blir det ju inte i närheten av de pengar som behövs för att köpa en ny.
Självrisken är på 1500 som de drar av från pengar jag kommer få ut (ca 6000) Så det blir väl 4500 jag får tillbaka (HOPPAS JAG) och det får jag fan ingen vettig dator för... Jävla piss, skit och MÖG!
Nu är jag trött på min jävla otur med allt!

Så tills jag börjar skita pengar får jag nöja mig med att dela stationär dator med gubben. Vilket visserligen inte är några problem när han jobbar. Men när han är ledig är det fan inte lätt att få tillgång till datorn ;)

Lite ryggträning på soffan? Ja, det låter som en bra idé.
Först bjuder jag på en bild som visar hur galen vår hund är i pinnar :



Har hon väl fått dille på en pinne är det inte lätt att få henne att släppa den ;P
Spelar ingen roll om husse tar tag i benen och försöker dra bort hunden, pinnen den åker med ;)

RSS 2.0